Τρίτη , 15 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Τυνήσιοι ψαράδες έσωσαν 80 μετανάστες στη Μεσόγειο

Τυνήσιοι ψαράδες έσωσαν 80 μετανάστες στη Μεσόγειο

«Η ροή των μεταναστών δεν φαίνεται να ανακόπτεται»

metanastes8

Τυνησιακά ψαροκάικα διέσωσαν σήμερα περίπου 80 μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη και βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τοπικού παραρτήματος της Ερυθράς Ημισελήνου στο Ζαρζίς της νοτιοανατολικής Τυνησίας, Μόνγκι Σλιμ, αναμένεται η άφιξη των 80 διασωθέντων ενώ, όπως συμπληρώνει «η ροή των μεταναστών δεν φαίνεται να ανακόπτεται».

Στις 13 Απριλίου 178 μετανάστες είχαν εντοπιστεί και διασωθεί στα ανοιχτά της Τυνησίας, ενώ άλλοι 169 περισυνελέγησαν από τη θάλασσα τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον Σλιμ και ένας αξιωματικό του λιμενικού που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, τρία ψαροκάικα περισυνέλεξαν σήμερα τους 80 μετανάστες, το σκάφος των οποίων διέτρεχε κίνδυνο. Είχαν αποπλεύσει από τη Ζουάρα της Λιβύης που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τυνησία.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος που επικρατεί στη Λιβύη, οι διακινητές ανθρώπων έχουν οργανώσει δίκτυα για τη μεταφορά στην Ευρώπη και ιδίως στην Ιταλία, εκατοντάδων μεταναστών, συνήθως με υπερφορτωμένα, σαραβαλιασμένα πλοιάρια.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν την Πέμπτη να τριπλασιάσουν τα μέσα που διαθέτουν για τη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο και θα ζητήσουν την έγκριση του ΟΗΕ για να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των διακινητών στη Λιβύη.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of