Τρίτη , 15 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Φέργκιουσον: Δύο αφροαμερικανοί σε θέσεις δημοτικών συμβούλων

Φέργκιουσον: Δύο αφροαμερικανοί σε θέσεις δημοτικών συμβούλων

Το Φέργκιουσον έχει περίπου 21.000 κατοίκους, αλλά από την ίδρυσή του το 1894 είχε εκλέξει μόλις δύο μαύρους δημοτικούς συμβούλους

fergkiouson

Δύο αφροαμερικανοί εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, το οποίο για πολλούς μήνες συγκλονιζόταν από βίαιες διαμαρτυρίες, μετά τη δολοφονία άοπλου 18χρονου αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Η διοίκηση της πόλης, όπως και η αστυνομία, κυριαρχείται από λευκούς, παρά το γεγονός ότι τα 2/3 των κατοίκων είναι αφροαμερικανοί. Το Φέργκιουσον έχει περίπου 21.000 κατοίκους, αλλά από την ίδρυσή του το 1894 είχε εκλέξει μόλις δύο μαύρους δημοτικούς συμβούλους.

Οκτώ υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αφροαμερικανοί, διεκδίκησαν τρεις έδρες στις εκλογές που θεωρήθηκαν ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων, οι οποίες ήρθαν στο προσκήνιο μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, η συμμετοχή στις εκλογές διπλασιάστηκε σε περίπου 30%, παρά τη σφοδρή καταιγίδα που σάρωνε στην πόλη.

Οι δύο νέοι μαύροι δημοτικοί σύμβουλοι είναι η καθηγήτρια Έλα Τζόουνς και ο δικαστής Γουέσλεϊ Μπελ. Ο λευκός πρώην δήμαρχος του Φέργκιουσον κέρδισε επίσης μία έδρα.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of