Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Κόνιτσας για έργα οδοποιίας και αναβάθμιση παιδικών χαρών

Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Κόνιτσας για έργα οδοποιίας και αναβάθμιση παιδικών χαρών

–Από: Χάρης Δάφλος– Εγκρίθηκε για τον Δήμο Κόνιτσας η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς – Αετόπετρας του Δήμου Κόνιτσας» ύψους 288.000,00€ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δράση «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Το ανωτέρω έργο συνίσταται στη βελτίωση της βατότητας και των κυκλοφοριακών συνθηκών υφισταμένων οδών πρόσβασης σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (με εφαρμογή ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας), στην περιοχή των Τ.Κ. Κλειδωνιάς και Αετόπετρας του Δήμου Κόνιτσας της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα, αφορά στη βελτίωση της βατότητας δύο οδών συνολικού μήκους της τάξης των 3.4Km.
Το έργο έχει ως σκοπό τη στήριξη, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα και την καλύτερη πρόσβαση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην τοπική αγροτική οικονομία και να δημιουργηθούν αρτιότερες βάσεις ανάπτυξης.
Επιπλέον, προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η ποιότητα ζωής, η ψυχαγωγία και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας. Ως εκ τούτου, σημαντικό βήμα για το Δήμο Κόνιτσας αποτελεί η ένταξή του στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Κόνιτσας», συνολικού προϋπολογισμού 205.939,20€.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν άμεσα θα περιλαμβάνουν:
• Την προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων και παιχνιδοκατασκευών με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
• Την ενίσχυση του φωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας.
• Την τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου υψηλής ποιότητας.
Οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κόνιτσας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments