Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Απάντηση του ΔΗΠΕΘΙ στην ανακοίνωση των καθηγητών του 2ου Λυκείου- Η ανακοίνωση του 2ου Λυκείου

Απάντηση του ΔΗΠΕΘΙ στην ανακοίνωση των καθηγητών του 2ου Λυκείου- Η ανακοίνωση του 2ου Λυκείου

αλλ Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Αλέκα Βακαλοπούλου

Απάντηση του ΔΗΠΕΘΙ στην ανακοίνωση των καθηγητών του 2ου Λυκείου

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Διοίκηση  του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, δηλώνει πως:

”Σε καμία περίπτωση η Διοίκηση του Θεάτρου δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με τους καθηγητές ενός σχολείου, αλλά οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια. Πολύ δε περισσότερο όταν η ανακοίνωση που υπογράφει η Διεύθυνση του σχολείου, δεν περιορίζεται στο να εκθέσει τη δική της εκδοχή ενός γεγονότος, αλλά ισοπεδωτικά να προεξοφλήσει και να κρίνει πως «η προσπάθεια για τη δημιουργία της «Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» φαίνεται να αποτυγχάνει από τη γέννησή της».

Τόσο εγώ όσο και το σύνολο της Διοίκησης του ΔΗΠΕΘΙ, επιδιώξαμε από την πρώτη μέρα να «ανοίξουμε» το θέατρο σε όλη την τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Το γνωρίζουνε όλοι πως ανοίξαμε τη σκηνή του θεάτρου σε ερασιτεχνικές ομάδες, σωματεία και σχολεία, παρέχοντας όχι μόνο το χώρο του «Καμπέρειου», αλλά οποιαδήποτε διευκόλυνση μας ζητήθηκε. Έχουμε έως σήμερα διαθέσει  προσωπικό, κοστούμια από το βεστιάριο του θεάτρου, διευκολύνσεις για το σκηνικό και τους φωτισμούς και γενικά οτιδήποτε μας ζητήθηκε, δείχνοντας πάντα εμπράκτως τη διάθεση μας για συνεργασία.

Την ίδια στάση κρατήσαμε και απέναντι στη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου, όπως και σε όλα τα σχολεία, γιατί πιστεύουμε βαθιά στην αξία της θεατρικής παιδεία.

Είναι άδικες λοιπόν και ολότελα αβάσιμες οι κρίσεις στις οποίες καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά το γεγονός στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση, πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Στην υπεύθυνη καθηγήτρια της θεατρικής ομάδας, είχε γνωστοποιηθεί ότι θα είχε στη διάθεση της για πρόβα το θέατρο μέχρι της 8 το βράδυ, γιατί αμέσως μετά θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η πρόβα του επαγγελματικού θιάσου του ΔΗΠΕΘΙ που προετοιμάζει την καλοκαιρινή παράσταση «Ναπολεοντία». Επίσης το 2ο Λύκειο είναι το μόνο σχολείο στο οποίο διατέθηκε το «Καμπέρειο» για 2 μέρες παραστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή πραγματικά υπάρχει η διάθεση να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο τους μαθητές, οι πρόβες για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΙ έχουν προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητικών θιάσων, με ότι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό.

Όπως πληροφορήθηκα οι συντελεστές της «Ναπολεοντία» προσπάθησαν να μετακινήσουν κάποια έπιπλα του σκηνικού της μαθητικής παράστασης για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πρόβα, εξηγώντας ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τα έπιπλα θα επανατοποθετούνταν στη θέση τους. Για το λόγο αυτό υπήρξε και η αντιπαράθεση με την υπεύθυνη καθηγήτρια.

Το τι ελέχθη σε αυτή τη διαφωνία από οποιαδήποτε πλευρά, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί δεν ήμουνα παρούσα. Η εικόνα που μου μεταφέρεται από τους συνεργάτες του θεάτρου είναι πολύ διαφορετική από τα όσα ισχυρίζεται η ανακοίνωση του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση όμως κι οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν παρουσιάζονταν, όφειλε να επικοινωνήσει μαζί μου είτε την ίδια ώρα η υπεύθυνη καθηγήτρια, είτε την επομένη η διεύθυνση του σχολείου.

Η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΙ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη να παρέμβει, σε οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με το χώρο του θεάτρου, τους εργαζόμενους, ή τους συνεργαζόμενους.

Η μόνη «επικοινωνία» που υπήρξε με τους υπεύθυνους του σχολείου, ήταν η ανακοίνωση την οποία πληροφορήθηκα σήμερα το μεσημέρι από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και οι συνεντεύξεις των υπευθύνων της θεατρικής ομάδας που παρακολούθησα. Με αυτό τον τρόπο ενημερώθηκα για την αποχώρηση τους από τη «Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων».

Ακόμη όμως και μετά αυτή την αντιμετώπιση, προσπάθησα να επικοινωνήσω με την υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολικού θιάσου, ζητώντας της να μην αποχωρήσουν από τη «Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων», έχοντας κυρίως ως μέλημα μου να μην  στεναχωρηθούν τα παιδιά. Διάθεση συζήτησης όμως δεν υπήρξε.

Επαναλαμβάνω πως δεν επιθυμώ να αντιπαρατεθώ με ένα σχολείο και τονίζω πως το ΔΗΠΕΘΙ θα εξακολουθήσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να καθιερωθεί ως θεσμός η «Συνάντηση των Μαθητικών Θιάσων»,  ο «Μήνας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας» και θα «επενδύει» σε κάθε πρωτοβουλία που «ανοίγει» το θέατρο στην τοπική κοινωνία.”

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Η θεατρική παράσταση «Τζένη – Τζένη» του 2ου ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων, που ήταν
προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20/6/2015 στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα, μεταφέρεται την Τετάρτη 24/6/2015 και την Πέμπτη 25/6/2015 στις 8:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.Η ομόφωνη απόφαση του συλλόγου καθηγητών του σχολείου μας, για την αλλαγή τόπου και χρόνου της παράστασης, οφείλεται στην ανάρμοστη συμπεριφορά του σκηνοθέτη κ. Μπακόλα ο οποίος με απρεπείς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε εναντίον της υπεύθυνης καθηγήτριας της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας, θίγοντας βάναυσα την αξιοπρέπειά της, τόσο ως καθηγήτριας, όσο και ως ανθρώπου.Δυστυχώς, η προσπάθεια για τη δημιουργία της «Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» φαίνεται να αποτυγχάνει από τη γέννησή της. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, η απρεπής – αγενής συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων και η έλλειψη συνεργασίας άλλων, τορπιλίζουν την όλη προσπάθεια”.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments