Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Νέα Εποχή» : Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

«Γιάννενα Νέα Εποχή» : Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αναφέρονται τα εξής:
Με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Σουέρεφ συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση ανέδειξε τόσο τις ανάγκες παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και ακίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, όσο και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών.
Συγκεκριμένα επισημάνθηκε η πρόθεση αξιοποίησης και ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου και του πάρκου «Λιθαρίτσια», η αισθητική και λειτουργική σύνδεσή του με το μουσείο, η δημιουργία χώρου στάθμευσης και η προσβασιμότητα σε αυτό ΑΜΕΑ, καθώς και η ανακατασκευή των κλιμάκων που οδηγούν στο πάρκο.
Η συζήτηση επίσης περιστράφηκε γύρω από τα μνημεία που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων όπως το Κάστρο, η μοναστική πολιτεία της Νήσου των Ιωαννίνων, η Καστρίτσα, το Σπήλαιο Περάματος και η Δωδώνη με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού, θρησκευτικού και θεατρικού τουρισμού.
Τέλος ανέκυψε από τη συζήτηση ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η διασύνδεση με τους φορείς της εκπαίδευσης, με εστιασμένες βιωματικές δράσεις, ώστε οι νέοι της πόλης να γνωρίσουν καλύτερα και να ενδιαφερθούν ενεργά για τα μνημεία της πόλης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επεσήμανε από την πλευρά του την καλή συνεργασία που υπήρξε στο παρελθόν -κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου στο Π.Κ.Δ.Ι- η οποία προσέφερε στους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν πολιτιστικά αγαθά σε χώρους ιστορικά και αισθητικά προνομιακούς.
Η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα σημαντική και όπως τονίστηκε οι συνέργειες αποτελούν «κλειδί» για την εξωστρέφεια.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments