Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Γιάννης Γουδέβενος: « Με μια πολιτεία που κλείνει τα μάτια σ’ αυτή τη σύγχρονη επιδημία που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος, ο πόλεμος εναντίον του καπνίσματος στη Ελλάδα θυμίζει από την Ελληνική Μυθολογία τον πόλεμο των θνητών εναντίον των ημιθέων…»

Γιάννης Γουδέβενος: « Με μια πολιτεία που κλείνει τα μάτια σ’ αυτή τη σύγχρονη επιδημία που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος, ο πόλεμος εναντίον του καπνίσματος στη Ελλάδα θυμίζει από την Ελληνική Μυθολογία τον πόλεμο των θνητών εναντίον των ημιθέων…»

16207_509244975802326_1995784575_nΜιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’στα σημεία των καιρών΄΄ ο Γιάννης Γουδέβενος  Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και  εκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τόνισε πως η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνει εκδήλωση για το κοινό υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: “ΚΑΠΝΙΣΜΑ: από τις συνέπειες στην αντιμετώπιση μιας επιδημίας που τρέφεται από την υποκρισία, τους μύθους και τα λάθη πολιτικής στην αντιμετώπισή της”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 19.30,
στην Αίθουσα Κ. Κατσάρη της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Χαιρετισμοί
Προεδρείο:   Σταύρος Κωνσταντόπουλος, Στέφανος Φούσας

Εισηγητές:
Γ. Γουδέβενος:  Συνέπειες
Β. Πριμικήρης:  Φαρμακευτική υποστήριξη
Μ. Κολιός:         Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Π. Σκαπινάκης: Θεραπεία συμπεριφοράς

Θα ακολουθήσει συζήτηση  με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη.
Ακούστε τη συνέντευξη

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με ευκαιρία την 31η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, υπενθυμίζει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία χρόνιας πνευμονοπάθειας και καρκίνου του πνεύμονα. Ακόμη είναι ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου στη πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων (εμφράγματος, εγκεφαλικών, περιφερικής αρτηριοπάθειας και ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής). Το 20% των καρδιαγγειακών θανάτων οφείλεται στο κάπνισμα σιγαρέτων. Ένας στους δύο Έλληνες καπνίζει και η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στη κατά κεφαλή κατανάλωση καπνού στη Ευρώπη. Περίπου 15.000 Έλληνες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξ αιτίας παθήσεων που σχετίζονται με αυτή τη βλαπτική συνήθεια.
Τα καρδιακά επεισόδια στους νέους συμβαίνουν κατεξοχήν σε καπνιστές και είναι εξαιρετικά σπάνιο νέος που δεν καπνίζει να  υποστεί οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. To περισσότερο όμως απογοητευτικό είναι η αδυναμία της πολιτείας να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο. Έτσι επιβεβαιώνεται η παρατήρηση ότι πρόκειται για μια επιδημία που τρέφεται από την υποκρισία, τους μύθους και τα λάθη πολιτικής στην  αντιμετώπισή της.
Με αυτές τις δυσάρεστες υπενθυμίσεις καλούμαστε άλλη μια χρονιά να “γιορτάσουμε” την ημέρα κατά του καπνίσματος. Είναι άλλη μια ευκαιρία για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συνέδρια, τηλεοπτικά αφιερώματα, στατιστικά στοιχεία, υποσχέσεις και επίδειξη υποκρισίας. Με μια πολιτεία που κλείνει τα μάτια σ’ αυτή τη σύγχρονη επιδημία που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος, ο πόλεμος εναντίον του καπνίσματος στη Ελλάδα θυμίζει από την Ελληνική Μυθολογία τον πόλεμο των θνητών εναντίον των ημιθέων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments