Σάββατο , 9 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δίαυλος συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Αλβανικού Δήμου Φιέρ

Δίαυλος συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Αλβανικού Δήμου Φιέρ

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου του Φιέρ κ. Baftjar ZEQAJ, προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο επίσκεψη αποστολής του Δήμου Ιωαννιτών στο Φιέρ, με επικεφαλής το Δήμαρχο, συναποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Γκόλα και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Στέφανο Ζέρβα.

FIERI fieri 3Η αποστολή του δήμου Ιωαννιτών συμμετέχετε σε Συνάντηση Εργασίας, που αφορούσε τη έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, πάνω σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα με αντικείμενο τον Τουρισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον.
Κατά την διάρκεια των επαφών , συζητήθηκε η δημιουργία των κατάλληλων εργαλείων – μηχανισμών συνεργασίας, που αφορούν τις δύο πόλεις στον σχεδιασμό καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , βασισμένες πάνω σε κοινά αμοιβαία οφέλη και ενδιαφέροντα.
Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα λειτουργίας και διαχείρισης σε επίπεδο 1ου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Παρουσία των αρχών της περιοχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δύο Δήμαρχοι συνυπέγραψαν προσύμφωνο πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, το οποίο ανέλαβαν να παρουσιάσουν στα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια προς έγκριση.
Το πρόγραμμα επίσης συμπεριελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας και στο Ορθόδοξο Μοναστήρι της Αρντενίτσας καθώς και δύο θεατρικές παραστάσεις, προς τιμήν των προσκεκλημένων, η πρώτη από τη θεατρική ομάδα ‘Πολυθέαμα Ιωαννίνων’ και η δεύτερη από τον τοπικό Δημοτικό Θίασο (Ιταλοαλβανικός) της περιοχής του Φιέρ.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο τέως Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππος Φίλιος ο όποιος είχε ξεκινήσει επί θητείας του τις συνομιλίες συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και ο συνδημότης κ. Δημήτριος Γκόγκας ο όποιος και βραβεύτηκε από τον Δήμο του Φιέρ , ως «επίτιμος φίλος» της πόλης.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments