Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Διαγωνισμός για υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων   από το Δήμο Ιωαννιτών

Διαγωνισμός για υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων   από το Δήμο Ιωαννιτών

971031Από:Γιώργος Γκόντζος–Ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της καθαριότητας σε «προβληματικά» σημεία του Δήμου.Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε σήμερα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εννιά (9) καινούργιων  βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων (οικιακών και ανακυκλώσιμων) χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστο. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στις πρώτες υπογειοποιήσεις κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών (έπεται και συνέχεια) και η υλοποίηση του αναμένεται να αλλάξει την εικόνα στον τομέα της καθαριότητας σε αρκετά «προβληματικά» σημεία του Δήμου.

Ως γνωστόν το αρχικό έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους αλλά υπήρξε προδικαστική προσφυγή από ενδιαφερόμενη εταιρεία. Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επιφέρει η διερεύνηση της προσφυγής μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, ο  Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε σε ματαίωση του διαγωνισμού, νέα μελέτη και επαναπροκήρυξη του.

Να σημειωθεί ότι στο νέο έργο προστέθηκαν επιπλέον 160.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2016 ώστε να τοποθετηθεί σύστημα συμπίεσης και στα 9 συστήματα βυθιζόμενων κάδων  (προβλέπονταν αρχικά τοποθέτηση του στα 5 συστήματα) ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα τους, ενώ τοποθετήθηκε και σύστημα ζύγισης ώστε να έχει στοιχεία η υπηρεσία για την καλύτερη διαχείριση τους.

Έτσι η δαπάνη για την προμήθεια 9 βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων προϋπολογίζεται πλέον στο ποσό των 592.245,00 €

Σε αυτή την πρώτη φάση, αποφασίστηκε για την τοποθέτηση των συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές μεγάλου φόρτου απορριμμάτων και τουριστικά σημεία του Δήμου. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προστίθενται κάθε χρόνο και νέα σημεία τοποθέτησης υπόγειων κάδων, τόσο στον ιστό της πόλης όσο και σε σημεία αιχμής των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με στόχο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα στον τομέα της καθαριότητας.

Οι προτεινόμενες θέσεις για την τοποθέτηση των πρώτων 9 συστημάτων  είναι:

  1. Χαριλάου Τρικούπη & Μιχαήλ Αγγέλου
  2. 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ)
  3. Λεωφόρος Δωδώνης & Μιχαήλ Αγγέλου
  4. Πυρσινέλλα & Μελανίδη (έναντι Public).

5.Πυρσινέλλα & Γ. Σακκά (1ος Παιδικός Σταθμός)

  1. Πλατεία Πάργης

7.Εθνικής Αντιστάσεως  & Αβέρωφ

8.Κουντουριώτη & Ζάππα

9.Πέραμα(Είσοδος)     

 

 

Τεχνικές προδιαγραφές

 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών, «το σύστημα υπόγειας αποθήκευσης κάδων απορριμμάτων θα πρέπει να είναι καινούργιο,  τυποποιημένης βιομηχανικής κατασκευής και να έχει αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη λειτουργία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Πρωτότυπα συστήματα υπόγειων κάδων που δεν έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς δεν θα γίνονται δεκτά. Το σύστημα των υπόγειων κάδων θα πρέπει να είναι στιβαρής, ανθεκτικής κατασκευής ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα. Θα πρέπει να παρέχει επαρκή στεγανότητα κατά των υγρών  ώστε να αποτρέπει την είσοδο των όμβριων  υδάτων.

Οι κάδοι θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι κατάλληλοι για συνεργασία με τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου».

Τα βασικά τεχνικά  χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος (τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στη μελέτη) θα είναι:

  • Δύο ανοξείδωτα δοχεία επίγειας ρίψης απορριμμάτων
  • Δύο βυθιζόμενοι αφανείς κοινοί κάδοι αποκομιδής χωρητικότητας 1.100 λίτρων
  • Υδραυλικό ρομποτικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων
  • Ικανότητα διαβαθμισμένης συμπίεσης
  • Οπτικές και φωνητικές οδηγίες χρήσης
  • Υδραυλικό σύστημα ανύψωσης των κάδων για την αποκομιδή
  • Λειτουργία ανοίγματος δοχείου ρίψης με το πάτημα ενός ποδομπουτόν

 

Ο διαγωνισμός γίνεται με ηλεκτρονικό σύστημα και πραγματοποιείται με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Η διακήρυξη δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments