Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δράσεις των Φορέων Διαχείρισης χρηματοδοτεί με 515,500 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Δράσεις των Φορέων Διαχείρισης χρηματοδοτεί με 515,500 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

–Από: Χάρης Δάφλος–  Πέντε προτάσεις για δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών των Φορέων Διαχείρισης Ηπείρου εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός των αποφάσεων ένταξης ανέρχεται σε 515.500 ευρώ.

Οι πέντε αποφάσεις ένταξης είναι οι εξής:

  • «Ενίσχυση δράσεων συμμετοχικής διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα και το βιώσιμο τουρισμό στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων», προϋπολογισμού 97.200 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Κοιλάδας Αχελώου Αγράφων και Μετεώρων

Το αντικείμενο της πράξης αφορά στην ενίσχυση δράσεων συμμετοχικής διαχείρισης με την τοπική κοινωνία για την βελτίωση της προστασίας και διατήρησης των φυσικών πόρων και του βιολογικού πλούτου αλλά και στο σχεδιασμό δράσεων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στις περιοχές του δικτύου NATURA 2000.

  • «Δράσεις για την προστασία και διαχείριση της βιοποικιλότητας της Λίμνης Παμβώτιδας», προϋπολογισμού 99.930,83 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

Η πράξη περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων που έχουν στόχο την ανάσχεση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της λίμνης και τη σταδιακή αποκατάσταση του διαταραγμένου οικοσυστήματος της.

  • «Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου– Λευκάδας.

Το αντικείμενο της πράξης αφορά σε: σχεδιασμό, οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των διαδραστικών μέσων επικοινωνίας με το κοινό, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος του ελλείμματος που υπάρχει στον τομέα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης.

  • «Διαχειριστικές Δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου», προϋπολογισμού 119.970,00 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Το αντικείμενο της πράξης αφορά στην υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την ανάδειξη και προβολή της προστατευόμενης περιοχής, καθώς και με την ανάγκη παρακολούθησης των πληθυσμών της ιχθυοπανίδας της Τεχνητής λίμνης των πηγών Αώου και του περιορισμού των επιπτώσεων από την εισαγωγή ξενικών ειδών σε αυτή.

  • «Δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών Αχέροντα και Καλαμά», προϋπολογισμού 98.404,69 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Καλαμά– Αχέροντα– Κέρκυρας.

Αντικείμενο της πράξης είναι δράσεις για την προστασία – διατήρηση της βιοποικιλότητας και αειφορική διαχείριση των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Στενών Αχέροντα, χαρτογραφική αποτύπωση των υφιστάμενων μονοπατιών καθώς και προσδιορισμός νέων περιπατητικών διαδρομών ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος στις προστατευόμενες περιοχές των Στενών Αχέροντα, Στενών Καλαμά και Έλους Καλοδικίου και Προμήθεια Ενημερωτικού Υλικού.

Η Προϊσταμένη της Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρ. Σχεδιασμού σε επιμορφωτικό πρόγραμμα της Εθν. Σχολής Δημ. Διοίκησης   Γαλλίας.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Πηνελόπη Μπολάνου σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, με  θέμα «Η τέχνη του Διοικείν», που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Γαλλίας (Ε.Ν.Α.) στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, έμπειροι εισηγητές, ανέδειξαν το ρόλο του ανθρώπινου θυμικού και της ψυχολογίας στη διαδικασία της ανάπτυξης, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, που- όπως τόνισαν- αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργό συμμετοχή τους στον διοικητικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας.

Η δράση εντασσόταν  στην «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για συμμετοχή, είχαν υποβληθεί 72 αιτήσεις, από τις οποίες αξιολογήθηκαν τελικά και επελέγησαν πέντε στελέχη από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments