Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επίσκεψη του Γ.Γραμ.Δημόσιας Τάξης στην Πρέβεζα

Επίσκεψη του Γ.Γραμ.Δημόσιας Τάξης στην Πρέβεζα

astyomia

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο

Θέματα  που αφορούν την αστυνόμευση  της  περιοχής αλλά και την δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας στις σχέσεις της αστυνομίας με τους πολίτες, συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας  με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του βουλευτή Κωσταντίνου Μπάρκα, των Δημάρχων Πρέβεζας  Χρήστου  Μπαϊλη, Ζηρού Νίκου Καλαντζή και Πάργας Αντώνη Νάστα, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου  Γεωργίου Καραϊτση, του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας Ευάγγελου Βόγλη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Το Δημαρχείο της Πρέβεζας ήταν ο δεύτερος σταθμός για τον κ.Αναγνωστάκη ο οποίος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην περιοχή  από το κτίριο της αστυνομίας όπου είχε συνεργασία με τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας.

Στην σύσκεψη του Δημαρχείου  ο Γενικός Γραμματέας κατέγραψε τα ζητήματα που έθεσαν οι αιρετοί ενώ παρέθεσε και ο ίδιος στοιχεία για τη νέα πολιτική που θα ακολουθήσει το Υπουργείο έτσι ώστε η αστυνόμευση να γίνει πιό αποτελεσματική.

Ο κ.Αναγνωστάκης απαντώντας στο θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, ανέφερε ότι όντως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ο οποίος όμως έχει  ως στόχο να πετύχει καλύτερη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων κι όχι να διατηρήσει  τμήματα που έχουν μόνο την ¨ταμπέλλα΅και δεν παρέχουν καμία υπηρεσία.

΅Σε κάθε περίπτωση   το τελικό πλάνο  θα σχεδιαστεί  με την συνεργασία των φορέων και αφού προηγηθεί διαβούλευση¨ανέφερε ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παρθούν βιαστικές ή ερήμην των   τοπικών παραγόντων αλλά και των τοπικών κοινωνιών ,αποφάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους  επισημαίνοντας ότι η συνεργασία θα  είναι διαρκής .

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας   Χρήστος Μπαϊλης από την πλευρά του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία θα είναι συνεχής ενώ έθεσε υπόψη του  κ.Αναγνωστάκη ιδιαίτερα το  θέμα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμηματος Λούρου  ( το οποίο εξυπηρετεί μια  ζώνη με μεγάλο κυκλοφορικό φόρτο αλλά και  απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι) ζητώντας επίσης και την εντατικότερη αστυνόμευση της παράκτιας ζώνης  ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments