Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα σε Ζευγάρια και Καλούτσιανη
dav

Επίσκεψη του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα σε Ζευγάρια και Καλούτσιανη

Θωμάς Μπέγκας: «Κλείνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών σε Ζευγάρια και Καλούτσιανη »

Επισκέψεις του Δημάρχου σε γειτονιές της πόλης

«Κλείνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, παρεμβαίνουμε σε γειτονιές των Ιωαννίνων όπου οι κάτοικοι περίμεναν χρόνια για τα αυτονόητα», όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους της Καλούτσιανης και των Ζευγαριών.

Ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος συνοδευμένος από στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά και νέους υποψήφιους της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ”  επισκέφθηκε την Παρασκευή τις δύο γειτονιές των Ιωαννίνων και μίλησε με τους κατοίκους για όσα έγιναν στην παρούσα δημοτική θητεία στις δύο περιοχές κι όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ερχόμενη.

Στα ΖΕΥΓΑΡΙΑ

η Δημοτική αρχή «πιστώνεται» στον απολογισμό της την κατασκευή του κόμβου Εφύρας και την προώθηση της «Μελέτης Πράξης Εφαρμογής ΔΡΟΣΙΑΣ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ-ΤΣΙΦΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ» δύο μεγάλες παρεμβάσεις, δυο εκκρεμότητες δεκαετιών  που κλείνουν.

Για σχεδόν 40 χρόνια οι κάτοικοι των Ζευγαριών περίμεναν την Πράξη Εφαρμογή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για έργα υποδομής στην περιοχή τους και όπως ήταν αυτονόητο το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων τους με το Δήμαρχο Ιωαννίνων. Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή έκανε την πολιτική επιλογή να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους του Δήμου (1 εκατ. ευρώ) την εκπόνηση της μελέτης Πράξης Εφαρμογής, προχώρησε στο σχετικό διαγωνισμό που ανέδειξε τον ανάδοχο και σε αυτό το χρονικό διάστημα η Πολεοδομία του Δήμου κάλεσε τους κατοίκους να  καταθέσουν τις δηλώσεις ιδιοκτησίας ώστε να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.

«Ξέρω ότι έχετε υπομείνει δεκαετίες για τα αυτονόητα. Η ολοκλήρωση της μελέτης θα ανοίξει πλέον το δρόμο για να προχωρήσουμε τη νέα τετραετία έργα υποδομής ζωτικής σημασίας για τη γειτονιά σας», είπε ο Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στους κατοίκους. Να σημειωθεί ότι στο νέο μεγάλο πρόγραμμα της ΔΕΥΑΙ είναι ενταγμένα έργα αποχέτευση και σε περιοχές των Ζευγαριών ώστε να κλείσει το θέμα των υπόγειων υποδομών για να προχωρήσουν οι επίγειες.

Η ολοκλήρωση κατασκευής του ΚΟΜΒΟΥ ΕΦΥΡΑΣ (έργο προϋπολογισμού 500.000 ) άλλαξε τα κυκλοφοριακά δεδομένα σε ένα δρόμο «καρμανιόλα» των Ζευγαριών, ενώ έχει ανάδοχο και ξεκινάει άμεσα ένα συμπληρωματικό έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για την ανακατασκευή της οδού Εφύρας και άλλων δρόμων στα Ζευγάρια.

Στην ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗ ο Δήμαρχος και οι υποψήφιοι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» συζήτησαν με τους κατοίκους για τα έργα της καθημερινότητας. «Σ’ αυτή την παλιά συνοικία των Ιωαννίνων υλοποιήσαμε σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα σας και θα είμαστε πάλι εδώ τα επόμενα χρόνια για να συνεχίσουμε, γιατί ξέρω ότι οι ανάγκες σας είναι πολλές σε κάθε γειτονιά της πόλης».

Στην Καλούτσιανη υλοποιήθηκε ένα μεγάλο δίκτυο όχι απλά ασφαλτοστρώσεων αλλά ανακατασκευής δρόμων με τα απαιτούμενα συμπληρωματικά έργα υπόγειων δικτύων  ή πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ Έτσι ανακατασκευάστηκε το οδικό δίκτυο ΚΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΑΙΑΚΙΔΩΝ – ΜΟΛΟΣΣΩΝ – ΡΙΖΑΡΗ – ΑΛΚΕΤΑ, συνολικού μήκους 2.000 μ και επιφάνειας 18.000 τ.μ. Έγινε ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ και πλακόστρωση της οδού Πρέντζα συνολικής επιφάνειας 800 τ.μ.

Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της  καθημερινότητας συνεχίζονται με ένα νέο έργο – «Ανακατασκευή και βελτίωση οδοστρώματος δημοτικών οδών» προϋπολογισμού 1,2 εκατομμύρια € – που αφορά και εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα σε οδούς της Καλούτσιανης, όπως π.χ.  η ΜΑΚΑΡΙΟΥ και κάθετες σε αυτήν.

Επίσης ολοκληρώθηκε το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ όπου έγιναν νέα γήπεδα μπάσκετ, πίστα σκέιτ και νυχτερινός φωτισμός με led. Ένα αθλητικό κέντρο που συγκεντρώνει καθημερινά δεκάδες νέους της περιοχής

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments