Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ (Γιάννενα Νέα Εποχή) με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ (Γιάννενα Νέα Εποχή) με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

“Με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανο Μουστακλή συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις μετακινήσεις εντός των ορίων του Δήμου, στα προβλήματα που καταγράφονται σήμερα, καθώς και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυσή τους.

Ο κ. Ελισάφ μετέφερε το αίτημα για τακτικότερα δρομολόγια προς τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ τέθηκε και το πρόβλημα της μετακίνησης των φοιτητών προς το Πανεπιστήμιο, ειδικά τις πρωινές ώρες.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε προβλήματα που ανέφεραν οι κάτοικοι από Δημοτικές Κοινότητες για τη μετακίνηση των μαθητών που γίνεται από το Αστικό ΚΤΕΛ και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται κυρίως κατά την επιστροφή τους τις μεσημεριανές ώρες από τα σχολεία.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκαν και από τις δυο πλευρές:

  • Η ύπαρξη δρόμων και περιοχών (π.χ. Μώλος Χατζηκώστα) που θα πρέπει να προσεγγιστούν καλύτερα.
  • Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων για την κίνηση των οχημάτων κατά την είσοδο και έξοδο στο κέντρο της πόλης.
  • Η έλλειψη ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης και βούλησης από το Δήμο για μικρές λειτουργικές παρεμβάσεις.
  • Τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την τροφοδοσία των καταστημάτων από την κίνηση των επαγγελματικών οχημάτων εντός του εμπορικού κέντρου σε ώρες που λειτουργεί η αγορά.

Σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση διαμορφώθηκε κοινή αντίληψη και προσέγγιση για την αναζήτηση λύσεων στην κατεύθυνση:

– Εκπόνησης ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης από το Δήμο Ιωαννιτών και υλοποίηση σχεδιασμένων παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης.

– Ύπαρξης δακτυλίου σε συνδυασμό με την πρόταση της παράταξης ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  για την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου και της άνω και κάτω πλατείας, μέσω ενός δικτύου πεζοδρόμων.

– Συνεννόησης με την Πρυτανεία για την πρωινή έναρξη των μαθημάτων σε δύο ζώνες, με διαφορά μισής ώρας μεταξύ τους.

– Περαιτέρω επιδότησης εισιτηρίου στις κοινότητες του Δήμου και  συνδυασμού δρομολογίων από και προς το κέντρο των δημοτικών ενοτήτων με περιμετρικά δρομολόγια στις κοινότητες των ενοτήτων αυτών.

– Τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιωαννίνων, Δήμου Ιωαννιτών και Αστικού ΚΤΕΛ για την επιπλέον κάλυψη των μαθητικών δρομολογίων στα οποία παρουσιάζονται προβλήματα.

– Συνεργασίας και συντονισμού όλων των φορέων, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η αστική συγκοινωνία εντός της πόλης.

Τέλος, από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσή Ελισάφ διατυπώθηκε η πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ για:

         Ενδυνάμωση της κουλτούρας χρήσης των ΜΜΕ για την μετακίνηση εντός της πόλης.

         Οργάνωση προγραμμάτων διαρκούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού του Αστικού ΚΤΕΛ (π.χ. σεμινάρια ξένων γλωσσών, ενημέρωσης για τα πολιτιστικά/τουριστικά αξιοθέατα της πόλης).

         Διερεύνηση χρήσης φυσικού αερίου σε οχήματα του Δήμου, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι αντίστοιχες υποδομές του Αστικού ΚΤΕΛ “

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments