Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Ημερίδα για ανέργους και αγρότες στα Γιάννενα  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ημερίδα για ανέργους και αγρότες στα Γιάννενα  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Με την Ημερίδα που πραγματοποιείται  την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία), ολοκληρώνεται στο Δήμο Ιωαννιτών ο κύκλος των ενημερώσεων για ανέργους και αγρότες.

Η ημερίδα έχει ως θέμα: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων: Οδηγοί Πρωτογενούς Τομέα και καλές Πρακτικές» και διοργανώνεται από την  «Ήπειρος Α.Ε.», Συντονιστή Εταίρο της Α.Σ. «Προωθώντας την Απασχόληση», σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.

Με σημερινές τους δηλώσεις ο αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων Αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας και ο Διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε.», Γεράσιμος Παπαηλίας, απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην Ημερίδα.

Στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπως είναι γνωστό,  έχει πραγματοποιηθεί ήδη ένας πετυχημένος κύκλος Εργαστηρίων Ενημέρωσης στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος ολοκληρώνεται με την αυριανή ημερίδα στα Γιάννενα. Η συμμετοχή στα Εργαστήρια που προηγήθηκαν ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, κάτι που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για ενημέρωση πάνω στις δυνατότητες απασχόλησης που μπορούν να υπάρξουν στον πρωτογενή τομέα.

«Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πραγματικά πολύ μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας που ενδιαφέρονται να μάθουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για δουλειά στον πρωτογενή τομέα.

Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό -με τα δεδομένα της ανεργίας που έχουμε σήμερα- να βοηθούμε όσο μπορούμε από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, στην ενημέρωση στην μετάδοση της πληροφορίας και η συμβολή  της ΗΠΕΙΡΟΣ είναι σημαντική σε αυτή την προσπάθεια», είπε ο κ. Γκόλας.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι έχει σημασία να παρακολουθήσουν την ημερίδα όσο περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται. Αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτή και όσοι ήδη έχουν παρακολουθήσει τα Εργαστήρια στις Δημοτικές Ενότητες κι αυτό γιατί στην ημερίδα που πραγματοποιείται στα Γιάννενα, θα παρουσιαστούν δύο Οδηγοί που εκπονήθηκαν από το ΤΕΙ Ηπείρου και αφορούν:

Ο πρώτος αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά – νέες καλλιέργειες.

Ο δεύτερος Αιγοπροβατοτροφία – Πτηνοτροφία – Μελισσοκομία.

«Είναι δύο Οδηγοί που έχουν ως σκοπό να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν τους ενδιαφερόμενους και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Γι’ αυτό καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην ημερίδα, γιατί πιστεύουμε ότι έχουν να ωφεληθούν πραγματικά», κατέληξε ο κ. Γκόλας.

Τους δύο οδηγούς για τον πρωτογενή τομέα, που εκπονήθηκαν από το ΤΕΙ Ηπείρου, Εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», θα παρουσιάσουν στην ημερίδα οι συνεργάτες του ΤΕΙ Ηπείρου κ.κ. Ζελοβίτης Ιωάννης, Phd Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Γεωπόνος και Σταβιάννης Γρηγόριος, Κτηνίατρος.

Ο Διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε.», Γεράσιμος Παπαηλίας, αναφέρθηκε και αυτός από την πλευρά του στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή που υπήρξε στα τρία Ενημερωτικά Εργαστήρια που προηγήθηκαν σε Πέραμα, Κατσικά και Πεδινή.

«Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ενημέρωση κι ελπίζουμε αυτό να έχει συνέχεια και σε πρακτική βάση, ώστε να έχουμε αποτελέσματα και σε επίπεδο επιχειρείν», είπε ο κ. Παπαηλίας.

Τόνισε δε πως «όλες αυτές οι δράσεις στοχεύουν όχι μόνο στον αγροτικό πληθυσμό, άλλα και στους άνεργους νέους που θέλουν να κάνουν κάτι στον πρωτογενή τομέα».

Είναι σημαντικό πως οι συμμετέχοντες στην αυριανή Ημερίδα θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ενασχόλησης τους στα αντικείμενα των δύο  Οδηγών που θα παρουσιαστούν αλλά και να ανταλλάξουν σε πρακτικό επίπεδο πληροφορίες, γνώσεις  και εμπειρίες.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments