Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι δώρο ζωής

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι δώρο ζωής

ΑΦΙΣΑΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Βαλάνειο» διοργανώνει στα Ιωάννινα, την 30 και 31 Ιανουαρίου 2016, ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα:  «Η μεταμόσχευση μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων του Τμήματος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων  του “ΕΛΠΙΔΑ , Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”.

Στις 30 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Σάββατο με ώρα έναρξης την 18.00’ μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία προς το Ηπειρώτικο κοινό, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του  κ. Στέλιου Γραφάκου, Παιδίατρου – Αιματολόγου, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Διευθυντή Μονάδας Μ.Μ.Ο. (Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Επιστημονικό Υπεύθυνο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»,  και της κας Παναγιώτας Καραφυλλίδου, Κοινωνικής Λειτουργού του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», από κοινού με καταξιωμένους επιστήμονες της περιοχής μας, την κα Ελευθερία Ζερβού, Συντονίστρια Δ/ντρια Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων και τον κ. Αλέξανδρο Μάκη, Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής/Παιδοαιματολογίας, του Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων.

Στις 31 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Κυριακή, από ώρα 10:00’ έως 13:00’, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, έμπροσθεν του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, θα υλοποιηθεί η δράση “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”, με ενημέρωση, λήψεις δειγμάτων και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Οι ανωτέρω αναφερόμενες διήμερες εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται μουσικά από τη μαθητική ομάδα «Φλογεροπαίχτες» του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Βαλάνειο».  Στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου  και στην εκπομπή της Βίκυς Μιχέλη ΄΄Περί Υγείας ο λόγος΄΄ φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Βασίλης Σιαράβας  και η μητέρα του μικρού  Μαρία Αντωνίου.

 

Ακούστε τη συνέντευξη


 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments