Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης « Πρέπει να αλλάξει η πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των καυσίμων για την υγεία όλων. Αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας όταν καταγράφονται υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.»

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης « Πρέπει να αλλάξει η πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των καυσίμων για την υγεία όλων. Αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας όταν καταγράφονται υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.»

aithalomixlh_ioannina2013Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής και Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε σήμερα στο Δ/Ρ και την εκπομπή Στα σημεία των καιρών (Βίκυ Μιχέλη) για το μείζον πρόβλημα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα αντιμετωπίζει η πόλη των Ιωαννίνων όταν καλύπτεται από νέφος αιθαλομίχλης, ενώ τις βραδινές ώρες καταγράφονται συγκεντρώσεις διπλάσιες από τις επιτρεπόμενες. Ο Καθηγητής εξηγεί πως η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα είναι κακή με υψηλά επίπεδα υγρασίας που εγκλωβίζουν τους ρύπους και δημιουργούν αποπνικτική κατάσταση στο Λεκανοπέδιο που είναι κλεισμένο από ψηλά βουνά. Σχολίασε την οικονομική πολιτική με τους φόρους στα καύσιμα που οδηγεί σε κάψιμο ακατάλληλων υλικών στα τζάκια ενώ συστήνει την αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας όταν καταγράφονται υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

gourgou
Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments