Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ): «Τις απαντήσεις για το πλεόνασμα, τις δίνει ο Αλέξης Τσίπρας με την… ψεύτικη προεκλογική του ομιλία του 2014 από τα Γιάννενα…»

Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ): «Τις απαντήσεις για το πλεόνασμα, τις δίνει ο Αλέξης Τσίπρας με την… ψεύτικη προεκλογική του ομιλία του 2014 από τα Γιάννενα…»

fotomkwebΜιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄στα σημεία των καιρών΄΄ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ τόνισε πως το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής επισημοποίησε την τριχοτόμηση της Τουρκίας. Και άνοιξε δυστυχώς τις πύλες αφενός στην αποσταθεροποίηση και στην ισλαμοποίηση της χώρας και αφετέρου στην απομάκρυνσή της από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η χώρα μας επιθυμούσε και επιθυμεί μία σταθερή Τουρκία με δημοκρατικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το ίδιο επιθυμεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις εκλογές στην Γαλλία τονίζοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ευρώπη μαζί με την οικονομική κρίση, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα θέματα ασφάλειας είναι η άνοδος του λαϊκισμού.Αλλά για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η ίδια η Ευρώπη. Που με τις καθυστερήσεις της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με τα διστακτικά βήματα της, με το σαφές έλλειμμα ηγετών έδωσε χώρο στους ευρωφοβικούς. Στους πάσης φύσεως λαϊκιστές. Που χαϊδεύουν αυτιά. Που υπόσχονται στους πάντες τα πάντα. Σε όλους αυτούς, από όπου και αν προέρχονται είτε από τη ριζοσπαστική αριστερά είτε από την άκρα δεξιά, που έχουν έτοιμες «μαγικές λύσεις». Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, οι Podemos στην Ισπανία, ο Φάρατζ στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλίας, ο Βίλντερς στην Ολλανδία και η Λεπέν στη Γαλλία.

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments