Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ / Μουσικές συν-δια-λέξεις –Σήμερα εκδήλωση με θέμα: «Το ακορντεόν και η γκάιντα: Λαϊκές μουσικές της υπαίθρου Θράκης»

Μουσικές συν-δια-λέξεις –Σήμερα εκδήλωση με θέμα: «Το ακορντεόν και η γκάιντα: Λαϊκές μουσικές της υπαίθρου Θράκης»

AFISSAΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Μουσικές συν-δια-λέξεις ανάμεσα σε είδη, ύφη, όργανα, ρεπερτόριο, ύπαιθρο και άστυ, μουσική και λόγο .
Συναυλίες – διαλέξεις, με συμμετοχή μουσικών και μουσικολόγων

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έντυπης και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης της Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής (ΤΛΠΜ) του ΤΕΙ Ηπείρου  διοργανώνει σήμερα εκδήλωση, και ώρα 21.00, με θέμα: «Το ακορντεόν και η γκάιντα: Λαϊκές μουσικές της υπαίθρου Θράκης». Ακορντεόν παίζει ο Θάνος Σταυρίδης και συνδιαλέγεται μαζί του ο Χάρης Σαρρής.
Ο Χάρης Σαρρής είναι διδάκτωρ εθνομουσικολογίας, ερευνητής των ασκαύλων και πανεπιστημιακός υπότροφος στο ΤΛΠΜ.Ο Θάνος Σταυρίδης είναι μουσικός που διακρίνεται ως ακορντεονίστας και ενορχηστρωτής, πτυχιούχος μουσικολογίας του ΑΠΘ και έκτακτος διδάσκων του ΤΛΠΜ.

Δείτε Επίσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19

Από: Χάρης Δάφλος– Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων αντιμετώπισης της διάδοσης του Κορωνοϊού ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments