Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

K_C_01

                 Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει και φέτος τον κύκλο εκδηλώσεων Μουσική στο δρόμο σε συνεργασία με ωδεία και μουσικούς της πόλης μας.

Στο πλαίσιο του κύκλου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 8,30 μ.μ., η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή, παρουσιάζει στον Πλάτανο ένα αφιέρωμα στην ποίηση στο ελληνικό τραγούδι. Μαζί με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής μας θα συμπράξουν οι ερμηνευτές: Δημήτρης Δημόπουλος, Εύη Γκόγκου, Όλγα Μπαλωμένου, Κωνσταντίνος Μαργώνης και Αχιλλέας Φρέστας. Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση: Δημήτρης Αμπατζής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ο Πλάτανος».

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 8 μ.μ., στον πεζόδρομο της οδού Καπλάνη εμφανίζεται το συγκρότημα 3rd Floor Quartet. Συμμετέχουν οι καθηγητές του Ioannina School of Music: Δημήτρης Νίκας, πλήκτρα, Νίκος Κυπριώτης, τρομπέτα, Ευθύμης Σφαιρόπουλος, κοντραμπάσο, και Κώστας Δημητρίου, τύμπανα.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρα 9:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» εμφανίζεται το Ελληνοτρόπιο, ένα μουσικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Δήμητρα Ηγουμενίδη, στο πιάνο, και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας, ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια σε μουσική και στίχους της Δήμητρας Ηγουμενίδη.

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ., η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών εμφανίζεται στη Δροσιά, στην αυλή του 19ου Δημοτικού Σχολείου. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς – Πεντέλης. Την επομένη, Πέμπτη 25 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., η Φιλαρμονική θα συντροφεύσει με τους ήχους της την απογευματινή μας βόλτα στους πεζόδρομους της Μιχαήλ Αγγέλου και της Μάρκου Μπότσαρη ερμηνεύοντας ελληνική και ξένη ορχηστρική μουσική. Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση: Δημήτρης Αμπατζής.

Την  Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στον πεζόδρομο της οδού Καπλάνη εμφανίζονται οι μαθητές του Ioannina School of Music.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων Μουσική στο δρόμο κλείνει με τη συναυλία του Μοντέρνου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 9:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

Συμμετέχουν μαθητές του τμήματος και το συγκρότημα Human Feeling με τους: Θοδώρα Χαρίτογλου, φωνητικά, Γιάννη Τσάντη, πιάνο, keybords, Νίκο Σιορόκας, ηλεκτρικό μπάσο και Τάκη Χελιώτη, τύμπανα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments