Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για το ακτινίδιο στην Φιλιππιάδα

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για το ακτινίδιο στην Φιλιππιάδα

Hmerida gia aktinidio 001

Από:Γιώργος Γκόντζος

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια και εμπορία του ακτινιδίου, την οποία οργάνωσε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου. Τόσο ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκάρτζιος Χρήστος που έκανε την παρουσίαση της εκδήλωσης, υπογράμμισαν στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για την ενημέρωση και πολύπλευρη υποστήριξη των αγροτών.

Στην ημερίδα μίλησαν ο κ. Τάσος Γάτσιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, στους εχθρούς και τις ασθένειες του ακτινιδίου, και ο κ. Άγγελος Ξυλογιάννης, παραγωγός –φυτωριούχος που ενημέρωσε για την τυποποίηση του προϊόντος, την εμπορία αλλά και τις τοπικές & διεθνείς προοπτικές του.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με παραγωγούς και εν δυνάμει παραγωγούς που, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έσπευσαν να ενημερωθούν για την καλλιέργεια του ακτινιδίου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments