Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων: “Ο πραγματικός στόχος των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ είναι η υπονόμευση του δημόσιου καθολικού συστήματος υγείας”

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων: “Ο πραγματικός στόχος των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ είναι η υπονόμευση του δημόσιου καθολικού συστήματος υγείας”

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

Σε πλήρη ευθυγράμμιση η ΔΑΚΕ-ΠΓΝΙ με τη  θέση του Υφυπουργού Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη για παραλαβή καμένης γης στον χώρο της υγείας  και με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση  με στόχο την Διοίκηση του ΠΓΝΙ τα πεπραγμένα της στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της ΒΔ Ελλάδας με μομφή για οικογενειοκρατία και νεποτισμό.

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα- ένα από την αρχή.

Να παρατηρήσουμε ότι είναι η τρίτη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ- ΠΓΝΙ μέσα στα τρία χρόνια της παρούσας διοίκησης και της μαχητικής της συνδικαλιστικής δράσης. Η Πρώτη ανακοίνωση ήταν όταν ήρθε η καινούργια Διοίκηση και εξέφρασε της πρόθεση της να σπάσει το καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων. Η Δεύτερη ανακοίνωση ήταν όταν η διοίκηση εξέφρασε εμπράκτως την πρόθεσή της για την λειτουργία του 4ου κτιρίου  προκειμένου να μην πέσει αυτό στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η Τρίτη ανακοίνωση ήταν η παρούσα η οποία αφήνει αιχμές για προσλήψεις ημετέρων και οικονομική κακοδιαχείριση και με τον φιλικό τοπικό τύπο να προτρέπει τον Πρωθυπουργό που επισκεπτόταν τα Γιάννενα να ξηλώσει την Διοίκηση του ΠΓΝΙ, η οποία δυστυχώς για αυτούς θα παραμείνει μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις για κακοδιαχείριση και προσλήψεις ημετέρων οι εξηγήσεις δόθηκαν από τον Διοικητή και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τα επιχειρήματα που πρόβαλε. Στο κάτω-κάτω τα αρμόδια όργανα που έχουν και όλα τα στοιχεία μπορούν να τα ελέγξουν και να αποφανθούν.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Οι συντάκτες της προκήρυξης τι στόχο έχουν;

Γιατί είναι γνωστό στον κάθε εργαζόμενο του Νοσοκομείου, πόσο μάλλον στη ΔΑΚΕ με μέλος της στο ΔΣ και στον σύλλογο εργαζομένων, ότι ο κωδικός του προϋπολογισμού για τα φάρμακα είναι κλειστός χωρίς δυνατότητα μεταφοράς κονδυλίων.

Γιατί τουλάχιστον ως μέλη του ΔΣ του ΠΓΝΙ θα μπορούσαν να ελέγξουν τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για τυχόν μεταφορές χρημάτων μεταξύ κωδικών. Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζουν τη διαδικασία ζήτησης – προκήρυξης –διορισμού για κάθε θέση εργασίας  του ΠΓΝΙ.

Στόχος τους λοιπόν είναι, μέσα από την καταγγελία, να έχουν απάντηση για την απροθυμία χορήγησης έκτακτης χρηματοδότησης  που κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια αυτή την εποχή, ζητάνε όλα τα νοσοκομεία λόγω της μη επάρκειας του τακτικού προϋπολογισμού. Να ετοιμάσουν το έδαφος για παραχώρηση  υποστηρικτικού  έργου (οικονομική, τεχνική υπηρεσία κλπ.) σε ιδιώτες και το χειρότερο να υποτιμήσουν τις λειτουργίες του 4ου κτιρίου γιατί αυτό εξάλλου είχε σχεδιαστεί  για ιδιώτες. Παράλληλα προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο που έχει γίνει στην δημόσια υγεία και ειδικά στις δομές υγείας της πόλης μας, σπιλώνοντας χαρακτήρες και οικογένειες και στηρίζοντας τους μηχανισμούς της ρουσφετολογίας του ΠΓΝΙ.

Να τους θυμίσουμε λοιπόν και να θυμίσουμε και στους Προϊσταμένους τους τα πεπραγμένα στο χώρο της υγείας που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία 2012-2014

  • Καμία προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό
  • 141 λιγότεροι εργαζόμενοι
  • Διάλυση της Π.Φ.Υ. καταργώντας 60% των δομών και απολύοντας 3.500 γιατρούς
  • Κλείσιμο 11 Νοσοκομείων και διαθεσιμότητα σε 1650 εργαζομένους
  • Μειωμένοι προϋπολογισμοί νοσοκομείων κατά 40% και 30% στους μισθούς
  • Ακάλυπτοι 2,5 εκ. ανασφάλιστοι πολίτες με βεβαιωμένα 170 εκ. χρέη στις εφορίες

Στον Αντίποδα αυτής της πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019

  • Έκανε 13 προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού καλύπτοντας όλες τις αποχωρήσεις 2015-19, ενώ πήρε 1700 μόνιμους γιατρούς και άλλες 2.500 θέσεις σε προκηρύξεις
  • Είχε προγραμματίσει 10.000 προσλήψεις
  • Ξαναέστησε την ΠΦΥ με την λειτουργία 120 ΤΟΜΥ
  • Αύξησε κατά 400 εκ. τα όρια δαπανών για την υγεία, από το 4,7% στο 5,2 % του ΑΕΠ
  • Οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους, τα Νοσοκομεία έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και αυξήθηκαν τα κονδύλια για τα δεδουλευμένα
  • Καλύφθηκαν όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας και διαγράφηκαν οι οφειλές τους στην εφορία
  • Προχώρησε σε πρόγραμμα ανανέωσης του Ιατρικού εξοπλισμού ύψους 200 εκ

Να θυμίσουμε σε ότι αφορά το Νοσοκομείο μας, ότι  η στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας αποδείχτηκε με έργα της σημερινής διοίκησης και όχι με ανακοινώσεις καθώς μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα:

  • Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια 400 ηλεκτρικών κλινών νοσηλείας
  • Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου
  • Υπογράφηκε η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης νέου Αξονικού Τομογράφου 64 τομών
  • Εγκαταστάθηκε η νέα υπερσύγχρονη μονάδας πλυντηρίων που τέθηκε ήδη σε πλήρη λειτουργία
  • Εγκαταστάθηκε νέο υπερσύγχρονο μικροσκόπιο Zeiss Kinevo 900 για τις ανάγκες της Νευροχειρουργικής
  • Ολοκληρώθηκε η λειτουργία της 4ης πτέρυγας με την νέα Καρδιολογική Μονάδα και άλλες επεκτάσεις κλινικών
  • Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΓΝΙ

Είναι καιρός πλέον και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ να ενδιαφερθούν για την δημόσια υγεία και όχι για την προσωπική τους ανέλιξη στην κομματική ιεραρχία. Κάθε πράξη, κάθε έργο μικρό ή μεγάλο που θα στοχεύει στην καθολική δωρεάν δημόσια υγεία θα μας βρίσκει αρωγούς ενώ θα αντιταχθούμε σε κάθε ίσως, σαν και εάν που θα αφορά την δημόσια υγεία και τους λήπτες της.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments