Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Πανεπιστημιακή επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου», στην Πωγωνιανή.

Πανεπιστημιακή επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου», στην Πωγωνιανή.

dsc_6843Από:Γιώργος Γκόντζος–Οι σπουδαστές των προγραμμάτων του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Καψάλη και τους διδάσκοντές τους, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 τις εγκαταστάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», στην Πωγωνιανή.

Οι αλλοδαποί σπουδαστές του Κέντρου παρέδωσαν στον ιδρυτή της οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο, τα είδη (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) που συγκέντρωσαν οι ίδιοι, το διοικητικό προσωπικό και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως προσφορά αγάπης και αναγνώρισης του σημαντικού κοινωφελούς έργου της Κιβωτού.

Η επίσκεψη περιελάμβανε αρχικά υποδοχή του Πρύτανη, των σπουδαστών και του προσωπικού του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. από τον πατέρα Αντώνιο και την Υπεύθυνη κ. Δημητρακοπούλου η οποία ενημέρωσε για το σκοπό και το έργο της Κιβωτού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η κ. Δημητρακοπούλου τόνισε ότι στόχος είναι τα παιδιά, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται, να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στην κοινωνία. Αυτό επιτυγχάνεται με τη φοίτησή τους στο σχολείο, με την καθημερινή ενασχόλησή τους με τη φροντίδα των ζώων της φάρμας τους, με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων στο εργαστήριο Τυροκομίας της Κιβωτού και άλλες ασχολίες που στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να τους δώσουν μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους.

Τέλος, δόθηκε η δυνατότητα στους σπουδαστές να συζητήσουν με το προσωπικό της «Κιβωτού του Κόσμου».

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments