Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

nosokomeio-ioanninonΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για την παράσταση διαμαρτυρίας “για την απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου της εταιρείας IPIROTIKI FACILITY SERVICES S. AΟ”, τονίζονται τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 7 Νοέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για την απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου της εταιρείας IPIROTIKI FACILITY SERVICES S. AΟ, ο οποίος δούλευε στην κουζίνα – μαγειρείο του νοσοκομείου.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλθηκε η απόλυση εργαζόμενου, που χωρίς καμία δικαιολογία η εταιρεία δεν ανανέωσε την μηνιαία σύμβαση εργασίας , αξιοποιώντας την «άσκηση του διευθυντικού  δικαιώματος». Δηλαδή του δικαιώματος  για τη καθιέρωση της εργασιακής ζούγκλας, που με συνέπεια υπηρετούν όλες  οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια, στηρίζοντας τη στρατηγική της Ε.Ε. για φτηνό, ευέλικτο και φοβισμένο εργατικό δυναμικό.

Το Εργατικό Κέντρο κατήγγειλε και το όργιο τρομοκρατίας και ψεμάτων της εργολαβικής εταιρείας και όσων την στηρίζουν, που δεν έχει προηγούμενο.   Στόχος τους είναι να διαμορφωθεί αντιπαλότητα ανάμεσα στους μόνιμα εργαζόμενους και τους εργολαβικούς, στη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Η πραγματικότητα όμως είναι  ότι  το μέλλον των εργολαβικών εργαζόμενων στο νοσοκομείο και των μονίμων θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, αφού η ολοκληρωτική λειτουργία των νοσοκομείων  ως επιχειρήσεις, θα χτυπήσει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των ασθενών.

Οι παραβρισκόμενοι ενημέρωσαν ασθενείς και συνοδούς για την απόλυση του εργαζόμενου και την επιδείνωση των όρων νοσηλείας για όλους τους ασθενείς. Ενδεικτικό της στάσης της εργοδοσίας είναι ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν εξαφανιστεί από το νοσοκομείο για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με την κατακραυγή. Από την άλλη το συμβιβασμένο και εργοδοτικό σωματείο της εταιρείας , ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά τη θέση του, ότι δεν θα κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απόλυσης ενός μέλους του σωματείου. Ενδεικτικό είναι δε ότι η Πρόεδρος του σωματείου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε ότι παραιτείται από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Οι δυνάμεις του ΕΚΙ και του ΠΑΜΕ Υγείας διατράνωσαν την απαίτησή τους για να παρθεί  άμεσα πίσω η απόλυση. Δήλωσαν ότι με κάθε τρόπο και μέσο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, για το σύνολο των εργαζομένων, εργολαβικών και μόνιμων, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, όπως άλλωστε εκφράστηκε και μέσα από τα ζωηρά συνθήματα που ακούστηκαν σε όλο το νοσοκομείο.

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments