Σάββατο , 9 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσίαση του συνδυασμού “Ζαγόρι Ανάπτυξη Τώρα”

Παρουσίαση του συνδυασμού “Ζαγόρι Ανάπτυξη Τώρα”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ζαγόρι Ανάπτυξη Τώρα” αναφέρονται τα εξής:

“Το Μάιο οι Πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καλούνται να επιλέξουν αφενός ανάμεσα στην στασιμότητα και την απλή διαχείριση των κοινών και αφετέρου στις προκλήσεις και προοπτικές των καιρών. Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η δημοτική πρωτοβουλία «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα», ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις, έρχεται να δώσει νέες προοπτικές για το Ζαγόρι και για το σύνολο των πολιτών δημοτών μας. Της δημοτικής πρωτοβουλίας ηγείται, ο από το 1984 μάχιμος δικηγόρος Νικόλαος Λογοθέτης, με τη στήριξη ομάδας στελεχών απαρτιζόμενης από εξειδικευμένους επιστήμονες και καταξιωμένους επαγγελματίες.

Κοινή Πεποίθηση του υποψήφιου δημάρχου και των υποψηφίων  δημοτικών συμβούλων της του συνδυασμού μας, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι η απλή διεκπεραίωση της καθημερινότητας.

Πρωταρχικός Στόχος μας είναι η βελτίωση των συνθηκών (οικονομικών και κοινωνικών) σε ολόκληρη την περιοχή του δήμου Ζαγορίου και σε όφελος του συνόλου των πολιτών –  δημοτών και όχι των ολίγων και εκλεκτών.

Ασυμβίβαστη και Αταλάντευτη Επιδίωξη μας είναι η με ίσους όρους συμμετοχή του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του καθενός πολίτη δημότη χωριστά, στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος για τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης του συνόλου των πολιτών δημοτών.
Φιλοδοξία μας είναι ο Δήμος Ζαγορίου μέσα από τις πρωτοβουλίες της  Δημοτικής Αρχής και τον τρόπο διακυβέρνησης να γίνει το πρότυπο για  την λειτουργία και οικονομική ανάπτυξη του συνόλου της πολύπαθης χώρας μας.
Η δημοτική κίνηση «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» με την αποκτημένη γνώση  και εμπειρία των στελεχών της είναι αποφασισμένη και στοχεύει αταλάντευτα:
αφενός να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τα χρονίζοντα ζητήματα που  απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών δημοτών και
αφετέρου με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων ανάπτυξης (Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα, στελεχιακό δυναμικό, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά κλπ) να βελτιώσει την οικονομική και κοινωνική θέση του συνόλου των πολιτών δημοτών του Δήμου Ζαγορίου.
Προοπτικές ανάπτυξης υπάρχουν. Αρκεί, αυτοί που θα ηγηθούν της προσπάθειας να έχουν τη θέληση και τη γνώση να αξιολογούν προτεραιότητες και προοπτικές, για την υλοποίηση των στόχων κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Η δημοτική πρωτοβουλία «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» στέκεται μακριά από κόμματα και κομματικές εξαρτήσεις, λέγοντας όχι στις χαμένες ευκαιρίες και τις αναποτελεσματικές μεθόδους του παρελθόντος.
Με τη συμμετοχή των δημοτών στοχεύουμε στην συνολική και ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής. Πιστεύουμε ακράδαντα στην ωριμότητα των πολιτών δημοτών μας, οι οποίοι πλέον δεν θα αφεθούν ως «άβουλα πιόνια» στα χέρια των επαγγελματιών του παλαιοκομματικού συστήματος, αλλά θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας και την ατομική τους ευημερία.
Μοναδική υποχρέωση των πολιτών δημοτών του δήμου Ζαγορίου είναι:
Σήμερα η ενίσχυση της κοινής προσπάθειας και
Αύριο η συμμετοχή με ιδέες, σκέψεις, απόψεις και προτάσεις για ουσιαστική ανάπτυξη του δήμου μας.
Είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός χωριστά να πει:
Ήμουν εκεί και συμμετείχα κι εγώ στην προσπάθεια.
Οι ευκαιρίες είναι αναρίθμητες και εμείς πάντα με την συμμετοχή του συνόλου των πολιτών θα τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο.
Βασικοί άξονες της δημοτικής πρωτοβουλίας «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» :
1. Η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
2. Η ανάδειξη πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς
3. Η αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων (πνευματικά κέντρα, κληροδοτήματα κλπ)
4. Η επαύξηση και διασπορά σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ζαγορίου του περιηγητικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού.
5. Η εφαρμογή όλων των σύγχρονων τάσεων και προοπτικών για την οικονομική αξιοποίηση,
της ιδιωτικής περιουσίας,
των συντελεστών παραγωγής (αγροτική γη και δάση) για την εξασφάλιση της απασχόλησης και ενός πρόσθετου εισοδήματος, με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα της Δημοτικής αρχής.
6. Η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και η αξιοποίηση όλων εκείνων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάδειξη του συνόλου της περιοχής του Ζαγορίου, την απασχόληση και την
οικονομική ευημερία του συνόλου των πολιτώνδημοτών μας.
Θεωρώντας ότι οι αγωνίες, οι σκέψεις και οι επιδιώξεις της πρωτοβουλίας «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» απηχούν στο σύνολο των δημοτών μας, καλούμε όλες και όλους να πλαισιώσουν την προσπάθεια της πρωτοβουλίας μας, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρακτικές του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο σήμερα.
Η ψήφος όλων μας αλλά και του καθενός χωριστά, ή δύναμη μας, ας γίνει για πρώτη φορά εργαλείο ανάπτυξης και προοπτικής.”

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments