Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πρόσβαση ξανά στο διαδίκτυο για τους Τούρκους

Πρόσβαση ξανά στο διαδίκτυο για τους Τούρκους

Μετά την απόσυρση των επίμαχων φωτογραφιών του εκλιπόντος Τούρκου εισαγγελέα.

Turkish-Government-Services-Block-YouTube

Η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαταστάθηκε πλήρως σήμερα το πρωί στην Τουρκία, έπειτα από την άρση τη νύχτα και του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί και στο YouTube για να εμποδιστεί η δημοσίευση φωτογραφιών του Τούρκου εισαγγελέα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ομηρείας του, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet» η διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο συμμορφώθηκε στις απαιτήσεις των τουρκικών αρχών που ζητούσαν την απόσυρση των φωτογραφιών του εισαγγελέα, όπως έκανε το Twitter και το Facebook πριν από αυτή.

Η πρόσβαση στα τρία μέσα δικτύωσης και σε περισσότερους από 150 άλλους ιστότοπους αποκλείστηκε επί ώρες χθες στην Τουρκία με εντολή δικαστή της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έκρινε ότι οι φωτογραφίες του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ κατά την ομηρεία του συνιστούσαν τρομοκρατική προπαγάνδα και διατάρασσαν τη δημόσια τάξη.

Στις 31 Μαρτίου, ο εισαγγελέας Κιράζ κρατείτο όμηρος περισσότερες από έξι ώρες μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από δύο ενόπλους, μέλη τουρκικής ριζοσπαστικής ακροαριστερής οργάνωσης, η οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της επιχείρησής της. Ο εισαγγελέας και οι δύο απαγωγείς σκοτώθηκαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Στην απόφαση που εξέδωσε χθες, ο δικαστής της Κωνσταντινούπολης έδωσε επίσης εντολή στη μηχανή αναζήτησης Google να αποσύρει τις φωτογραφίες από την ομηρεία του εισαγγελέα, διαφορετικά θα απαγορευόταν η πρόσβαση στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η απόφαση του εισαγγελέα προκάλεσε την οργή των Τούρκων χρηστών του Διαδικτύου, της αντιπολίτευσης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων προάσπισης της ελευθερία της έκφρασης.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments