Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Σκάφος του Ι.Ο. Ιωαννίνων, τρίτο στο ράλι Ιονίου 2017!

Σκάφος του Ι.Ο. Ιωαννίνων, τρίτο στο ράλι Ιονίου 2017!

Φωτο 1 (1)Φωτο 2Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μεταξύ 6 και 12 Αυγούστου 2017 ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης  με την επωνυμία: 28η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (ΔΙΕΙ) ή ράλι Ιονίου, με διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο αγώνας αποτελούνταν από μία ιστιοδρομία όρτσα-πρίμα, μία παράκτια και τρεις ιστιοδρομίες ελεύθερης πλεύσης ανοικτής θαλάσσης. Το 28ο ράλι Ιονίου εκκίνησε από την Κέρκυρα και τερμάτισε στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς, όπου έγινε η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων.  Συμμετείχαν  37 ελληνικά σκάφη και 4 ευρωπαϊκά και για την ολοκλήρωση του αγώνα διήνυσαν συνολικά 136,3 ναυτικά μίλια, υπό τη συνοδεία του σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ.

Ο  Ι.Ο. Ιωαννίνων πήρε, για πρώτη φορά φέτος, μέρος στη διοργάνωση αυτή, με το σκάφος ΚΙΡΚΗ και πλήρωμα τους αθλητές του Ομίλου: Ευριπίδη Γλαβά (κυβερνήτη), Γιώργο Στεργιούλη (tactician), Στέργιο Βακατσά, Γιώργο Κοκκίνη, Ελένη Μακαρόνα και Μυρτώ Σπύρου. Το Γιαννιώτικο σκάφος έλαβε μέρος και στις πέντε ιστιοδρομίες της διοργάνωσης κατακτώντας την ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ  της κατηγορίας του (ORC Club 2) και την πέμπτη θέση της Γενικής Κατάταξης  στα ORCClub μεταξύ 31 σκαφών που αγωνίστηκαν στην κλάση αυτή, συγκεντρώνοντας συνολικά 60 βαθμούς ποινής. Αξίζει να τονιστεί ότι ορισμένες ιστιοδρομίες διεξήχθησαν υπό δυσμενείς συνθήκες άπνοιας και υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα πληρώματα να ταλαιπωρηθούν σημαντικά και ελάχιστα σκάφη να καταφέρουν να τερματίσουν έγκαιρα.

Η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία,  καθώς  οι αθλητές του Ομίλου συναγωνίστηκαν  σκάφη και πληρώματα πολλά από τα οποία αμιγώς αγωνιστικά, από επάκτιους ομίλους με δυνατότητα συχνών προπονήσεων και πολύ περισσότερο οργανωμένες υποδομές στήριξης της αγωνιστικής τους προετοιμασίας. Τα παραπάνω αποτελέσματα κάνουν όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη εύρεσης λιμένα-έδρας για τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, που παίρνουν μέρος και διακρίνονται σε αγώνες ανοικτής θάλασσας.  Μια τέτοια προοπτική θα έδινε μεγάλη ανάπτυξη στην αγωνιστική προσπάθεια του Ι.Ο. Ιωαννίνων και θα ενδυνάμωνε τη συμμετοχή των αθλητών του στις ναυταθλητικές  δραστηριότητες τόσο στην Ανοικτή Θάλασσα όσο και στο Ολυμπιακό τρίγωνο.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων συγχαίρει το πλήρωμα του σκάφους ΚΙΡΚΗ για το παραπάνω αποτέλεσμα και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον σε όλα τα σκάφη του Ομίλου!!!

ΠΗΓΗ:Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments