Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στο πλευρό του Γιώργου Κατρούγκαλου τάσσονται τέσσερις εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τα Ιωάννινα

Στο πλευρό του Γιώργου Κατρούγκαλου τάσσονται τέσσερις εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τα Ιωάννινα

Με επιστολή τους στα ΜΜΕ οι κυρίες Β. Κακαϊδή, Σ. Τσαγκογιάννη, Γ. Τσορώνη και Β. Τσούρη δηλώνουν ότι η συναναστροφή τους με τον κ. Κατρούγκαλο «ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική»
Picture 0 for Εκπαιδευτικοί από Ιωάννινα: Δεν υπογράψαμε συμφωνητικό με τον Κατρούγκαλο

Στο πλευρό του Γιώργου Κατρούγκαλου τάσσονται τέσσερις εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τα Ιωάννινα, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε υπέγραψαν με τη δικηγορική εταιρεία του υπουργού άλλο συμφωνητικό παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής τους στην αίτηση ακύρωσης.

Με επιστολή τους στα ΜΜΕ οι κυρίες Β. Κακαϊδή, Σ. Τσαγκογιάννη, Γ. Τσορώνη και Β. Τσούρη δηλώνουν ότι η συναναστροφή τους με τον κ. Κατρούγκαλο «ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική. Ήταν μάθημα ζωής».

Όπως σημειώνουν, όταν ο κ. Κατρούγκαλος «ανέβαλε το θεσμικό ρόλο δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του». Τονίζουν ότι όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αναζητούσαν δικηγορικό γραφείο για να τους εκπροσωπήσει, το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν το φθηνότερο.

Αναλυτικά η επιστολή, σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr:

Είμαστε εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και όταν συνέβη το γεγονός της διαθεσιμότητας έπρεπε να βρούμε δικηγόρο προκειμένου να προσφύγουμε σε αίτηση ακύρωσης της πράξης της διαθεσιμότητας.

Μέσα σε αυτή την αναζήτηση βρήκαμε και τη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι ήταν από τα λίγα δικηγορικά γραφεία που μας ζήτησε για τα δικαστικά έξοδα και μόνο 250 ευρώ, ενώ άλλα γραφεία μας ζητούσαν γύρω στα 1500 ευρώ και κάποια μέχρι και 3000-4000 ευρώ. Η συνεργασία και η ηθική υποστήριξη του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι κάτι που δεν περιγράφεται.

Συνεπής στα λόγια του από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή. Μέχρι που ανέβαλε το θεσμικό ρόλο οπότε και δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του.

Στο ενδιάμεσο στάδιο όταν τέθηκε το θέμα των… ασφαλιστικών μέτρων δεν μας ενίσχυσε καθόλου. Μας έλεγε ότι είμαστε απολυμένοι και ότι δεν πρέπει να πετάμε τα χρήματά μας γιατί τα έχουν περισσότερη ανάγκη οι οικογένειές μας, ενώ άλλα δικηγορικά γραφεία ζητούσαν 1500 ευρώ για ατομικά ασφαλιστικά.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι ουδέποτε τέθηκε κάποια συζήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα για όλα αυτά που κατηγορείται τις τελευταίες ώρες. Και ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο άλλο συμφωνητικό παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής μας στην αίτηση ακύρωσης.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι η συναναστροφή με τον καθηγητή κ. Κατρούγκαλο ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική.
Ήταν μάθημα ζωής.

Οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων
Β. Κακαϊδή
Σ. Τσαγκογιάννη
Γ. Τσορώνη
Β. Τσούρη

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments