Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συρία: 12 νεκροί και 30 τραυματίες σε βομβαρδισμούς

Συρία: 12 νεκροί και 30 τραυματίες σε βομβαρδισμούς

Επίθεση με ρουκέτες εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι

airstrike-syria

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σήμερα όταν αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο περιέγραψε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και παιδιά, θύματα «των ρουκετών που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες εναντίον της πόλης Χαλέπι».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) δημοσίευσε από την πλευρά του έναν απολογισμό 13 νεκρών, περιλαμβανομένων 5 παιδιών, και 33 τραυματιών, ενώ προσέθεσε ότι ενδέχεται να αυξηθεί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων ορισμένων τραυματιών.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι ρουκέτες έπληξαν πολλές συνοικίες της περιοχής στο δυτικό Χαλέπι την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Χθες, τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοιες επιθέσεις.

Πρώην οικονομικός «πνεύμονας» της Συρίας, το Χαλέπι, που έχει καταστραφεί από τις εχθροπραξίες, χωρίζεται στον δυτικό τομέα, που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση και τον τομέα που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η επίθεση των ανταρτών συνέβη τη στιγμή που η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) εκφράζει επικρίσεις για τις «τυφλές» επιθέσεις που εξαπολύουν οι μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης εναντίον των περιοχών που ελέγχει η κυβέρνηση.

«Παρακολουθούμε μία πραγματική πορεία προς την άβυσσο όπου οι αντάρτες εναρμονίζονται στο επίπεδο της σκληρότητας με τις κυβερνητικές δυνάμεις» κατήγγειλε ο Νάντιμ Χούζι, αναπληρωτής διευθυντής της HRW για τη Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα, 5 παιδιά από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις έριξαν βαρέλι με εκρηκτικά εναντίον μιας πόλης στη νότια επαρχία Ντεράα, σύμφωνα με το OSDH.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments