Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σύσκεψη με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα- Ζαράχη.

Σκοπός ήταν να γίνει η καταγραφή και η ιεράρχηση των προβλημάτων αλλά και να συζητηθούν γενικότερα θέματα της λειτουργίας των σχολείων.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση της Σχολικής Επιτροπής και των σχολείων ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα προβλήματα που διαπιστώνονται, όπως συνέβη τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων.

«Σκοπός μας είναι να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό καλύτερο περιβάλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φιλιώ Νόκα αναγνώρισε ότι σε πολλά σχολεία, ειδικά σε κείνα που στεγάζονται σε παλιά κτίρια, υπάρχουν προβλήματα, ορισμένα μάλιστα δυσεπίλυτα και τόνισε ότι θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι δυσκολίες.

Εξήρε το έργο που γίνεται και επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης δραστηριοτήτων και προγραμμάτων πέραν του εκπαιδευτικού έργου σε όσο το δυνατό περισσότερες σχολικές μονάδες τονίζοντας ότι θα υπάρξει η έμπρακτη στήριξη του Δήμου.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα είναι συνεχής και με στόχο την δημιουργία του καλύτερου περιβάλλοντος για τους μαθητές.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments