Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ στον δήμο Ν.ΣΚΟΥΦΑ

ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ στον δήμο Ν.ΣΚΟΥΦΑ

-  2Από:Γιώργος Γκόντζος–Υποβλήθηκε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»), με δικαιούχο τον Δήμο Ν. Σκουφά το έργο ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Ν.ΣΚΟΥΦΑ.

Ο προϋπολογισμός του είναι 1.497.131,36 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Η κατασκευή του έργου θα έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 12 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό της λειτουργικότητας του δικτύου ύδρευσης ανά την επικράτεια του Δήμου, με:

α) την εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αράχθου, Κομποτίου, Κομμένου και Πέτα, μέσω του εκσυγχρονισμού των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων, των προωθητικών εγκαταστάσεων, των δεξαμενών και των κυρίων εισόδων νερού στα δίκτυά τους, την τοποθέτηση οργάνων μέτρησης (όπως παροχόμετρα, σταθμόμετρα, πιεσόμετρα, θολόμετρα, μετρητές υπολειμματικού χλωρίου), διασυνδεμένων συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας (41 τοπικοί σταθμοί ελέγχου ανά το δίκτυο, 1 κεντρικός σταθμός ελέγχου στα γραφεία της Δημ. Ενότητας Πέτα και 2 φορητοί σταθμοί ελέγχου, με αντίστοιχα συστήματα ασύρματης επικοινωνιακής διάταξης)

β) τη δημιουργία υδραυλικού μοντέλου προσομοίωσης για την αποτύπωση των δικτύων σ’ αυτές τις περιοχές καθώς και συστήματος ελέγχου διαρροών και ενέργειας, για την ορθολογική διαχείριση του όλου δικτύου ύδρευσης (ώστε κάθε φορά που προκύπτει θέμα αλλαγής, επέκτασης ή εναλλακτικής λειτουργίας του δικτύου σε έκτακτες συνθήκες, να μπορεί να προσομοιώσει τη λειτουργία του και να εξετάσει τα αποτελέσματα, πριν προβεί σε οποιαδήποτε εργασία).

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η υλοποίηση του έργου εντάσσει τη θέση του Δήμου στους πανελλαδικούς leader της ηλεκτρονικής διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης.  Με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του συστήματος τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού, θα είναι δυνατή η πλήρης, ορθή και σε πραγματικό χρόνο αποτύπωση της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης, των κεντρικών αγωγών μεταφοράς, των δεξαμενών και των εσωτερικών δικτύων διανομής, σε όλες τις περιοχές ευθύνης του Δήμου.

Θα υπάρχει:

  • Άμεσος έλεγχος κάθε δυσλειτουργίας και διαρροής, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης προληπτικής ή διορθωτικής της βλάβης καθώς και ελαχιστοποίηση των αφανών διαρροών, ιδιαίτερα στο παλαιό, με δαιδαλώδη τοπογραφία και με απορροφητικές επιχώσεις, δίκτυο του Δήμου μας.
  • Συνεχής παρακολούθηση ροής και κατανάλωσης νερού σε όλες τις περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε όποιες περιοχές η κατανάλωση είναι υπερβολική και διοχέτευσης νερού σε περιοχές που θα κινδυνεύουν από ανεπάρκεια και
  • Πλήρης εποπτεία των ενεργών στοιχείων και των λειτουργικών δεδομένων του δικτύου, καταγραφή τους από το κεντρικό σύστημα ελέγχου, αποθήκευσή τους σε ηλεκτρονική βάση, επεξεργασία και αξιοποίησή τους στο πλαίσιο χάραξης στρατηγικής και εφαρμογής πολιτικών πρόληψης.
  • Αναβάθμιση και αυτοματισμός του συστήματος απολύμανσης με χλώριο.

Πρόκειται για τεχνολογική εγκατάσταση που θα τεθεί στην υπηρεσία των δημοτών και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη.

Ένα εξαιρετικά σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που δίνει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε κάθε πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα, μέσω της ορθής διαχείρισης και της εξοικονόμησης υδατικών και λειτουργικών πόρωνδημιουργεί συνθήκες οικονομίας σε όφελος της δημοτικής επιχείρησης και του δημότη-καταναλωτή, με:

 

  • Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών μέσω ορθολογικού προγραμματισμού της λειτουργίας των εγκαταστάσεων
  • Την εξοικονόμηση ενέργειας από τη βελτίωση των λειτουργικών παραμέτρων του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού
  • Τη μείωση  των  δαπανών συντήρησης, προσωπικού, ενέργειας και μεταφορικών
  • Τη συνεχή εποπτεία, άμεση επέμβαση και αποκατάσταση τυχόν βλαβών
  • Την εξοικονόμηση υδατικών πόρων
  • Το διαρκή έλεγχο των υδατικών αποθεμάτων
  • Τη λήψη στατιστικών στοιχείων με στόχο το βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό και
  • Τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού και των παρερχομένων υπηρεσιών γενικότερα.

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments