Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Το ΙΚ εκπαιδεύει γυναίκες τζιχαντίστριες

Το ΙΚ εκπαιδεύει γυναίκες τζιχαντίστριες

Πυροβολούν με αυτόματα όπλα και παίρνουν μέρος σε ασκήσεις

isis7

Βίντεο με την εκπαίδευση γυναικών τζιχαντιστριών διέρρευσε στον διεθνή τύπο τις τελευταίες ώρες.

Στο βίντεο όλες οι γυναίκες είναι πλήρως καλυμμένες, γεγονός που καθιστά δύσκολο να προσδιοριστούν οι ταυτότητες τους, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να συνδέονται με το ισλαμικό κράτος.

Οι γυναίκες εμφανίζονται φωνάζοντας συνθήματα τζιχάντ και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα AK 47 τυφέκια τους, τα όποια είναι εμφανώς βαριά και τις δυσκολεύουν στον χειρισμό.

Μία από τις γυναίκες τρέχει βιαστικά πάνω σε ένα ανάχωμα με σακιά, καθώς ο δυνατός αέρας φυσά τη μπούρκα.

isis1

Με το γεμιστήρα του πολυβόλου εσφαλμένα να στηρίζεται άνισα σε ένα σωρό από παλιά σακιά, οι γυναίκες τζιχάντ πυροβολούν από πέντε γύρους η καθεμία.

Την ίδια στιγμή ο κρότος από την ισχυρή ανάκρουση των όπλων φαίνεται να τις τρομάζει και η αδεξιότητα τους καταγράφεται καθώς ακουμπούν πάνω στα όπλα ή τα αφήνουν απρόσεκτα στο έδαφος.

Το βίντεο αρχίζει με την ομάδα τζιχαντιστριών να βαδίζει κατά μήκος δρόμου στην ύπαιθρο της Συρίας.

isis6

Ο ερευνητής της αντιτρομοκρατικής του Ίδρυματος Quilliam, Charlie Winter, προσδιορίζει τη θέση που έχει γυριστεί το βίντεο να είναι στην εκκλησία του Αγίου Συμεών, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Χαλέπι.

Στο βίντεο βλέπουμε τις γυναίκες να στρέφουν τα πολυβόλα στον αέρα απειλητικά, να μεταφέρουν τσάντες στους ώμους και να φοράνε άσπρα αθλητικά ή σανδάλια και παπούτσια.

Το βίντεο με την γυναικεία ομάδα εκπαίδευσης έχει γυριστεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται και κοντινά πλάνα των γυναικών μαχητών.

Σχηματίζουν μια άτυπη παρέλαση και η ομάδα στέκεται προσοχή κρατώντας τα όπλα τους.

isis5

Μία από τις γυναίκες φαίνεται να είναι η ηγέτιδα της ομάδας και βρίσκεται στο μπροστινό μέρος δίνοντας εντολές.

Φωνάζουν θρησκευτικά συνθήματα, επαινώντας το Ισλαμικό Κράτος και εκφράζουν την αφοσίωσή τους στο τζιχαντισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης (ICSR) στο King College του Λονδίνου, μια ομάδα τουλάχιστον 30 Βρετανίδων υπηκόων έχει ταχτοποιηθεί να βρίσκεται στη βόρεια Συρία.

Οι περισσότερες Βρετανίδες τζιχαντίστριες ζουν στη συριακή πόλη Ιεράπολη, στην επαρχία Χαλέπι ή στην Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

isis3

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments