Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Το Κέντρο Κοινότητας Ζίτσας  εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»  

Το Κέντρο Κοινότητας Ζίτσας  εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»  

dsc00847Από:Γιώργος Γκόντζος–Με μια σημαντική δομή ενισχύονται στις αρχές του 2017 οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας η λειτουργία του οποίου εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 112.320 ευρώ.

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ζίτσας θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου στη Δ.Κ. Ελεούσας και θα ενισχύσει σημαντικά τις υφιστάμενες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καθώς στόχος είναι να αποτελέσει τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή,  εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ καθώς έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση και μετακίνησή τους εντός και εκτός του κτιρίου.

«Το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενισχύεται και διευρύνεται σημαντικά με τη λειτουργία του  Κέντρου Κοινότητας, αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  επισημαίνοντας ταυτόχρονα, πως σε συνδυασμό με το Κέντρο Τηλεπρόνοιας που λειτουργεί από το Καλοκαίρι του 2015 δημιουργείται ένα πλέγμα φροντίδας για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Δράσεις που συμβάλουν στη στήριξη και ανακούφιση των συνδημοτών που έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή» καταλήγει ο Δήμαρχος.    

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Ζίτσας θα εποπτεύεται από το Δήμο και θα παρέχει τις  ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών,
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές,
  • Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων. Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα – πολίτες του Δήμου με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους Δευτέρα με Παρασκευή. Πρόκειται να στελεχωθεί από δύο (2) κοινωνικούς επιστήμονες που θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ άμεσα, με τις διαδικασίες που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ για τις προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ για συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ δράσεις, με όρους ΑΣΕΠ.

Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πράξης διαρκεί τρία (3) έτη, και αφορά στη μισθοδοσία του προσωπικού που θα προσληφθεί για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και στις δαπάνες λειτουργίας 20% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού.

Ωφελούμενοι/ες της πράξης, είναι: «Οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας», και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments