Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Το Καμπέρειο Θέατρο στους ρυθμούς του… «Χορεύοντας στη Λούνασα» – Το αριστούργημα του Μπράιαν Φρίελ κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, σε συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Κοζάνης

Το Καμπέρειο Θέατρο στους ρυθμούς του… «Χορεύοντας στη Λούνασα» – Το αριστούργημα του Μπράιαν Φρίελ κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, σε συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Κοζάνης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΝΑΣΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 6Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–«Χορεύοντας στη Λούνασα». Ένα έργο μνήμης, τρυφερό, με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και επινόησης είναι δυσδιάκριτα.

Ένα αριστουργηματικό έργο, του Ιρλανδού συγγραφέα, Μπράιαν Φρίελ, που από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, συνεχίζει το ταξίδι του και κάνει ανεβαίνει στα Γιάννενα, σε συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Κοζάνης, δυο δημοτικών θεάτρων με πολύ έντονη δράση.

Το έργο θα παραμείνει στα Γιάννενα για δύο μήνες, ανέβηκε ήδη με επιτυχία στην Κοζάνη και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλα μέρη της Βορειοδυτικής Ελλάδας, με αποκορύφωμα την παρουσίαση στη Μονή Λαζαριστών τον Απρίλιο του 2017, φιλοξενούμενο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Θεάτρου Φίλιππας Παπανικολάου, η σκηνοθέτης Νικαίτη Κοντούρη και οι ηθοποιοί της παράστασης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, προσκαλώντας το κοινό της πόλης, να την παρακολουθήσει.

«Με την παράσταση αυτή, αποδεικνύεται και στην πράξη το πόσο σημαντικές είναι στη σημερινή εποχή οι συνέργειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεργασία μεταξύ των δυο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Κοζάνης, που ξεκίνησε μετά την υπογραφή, το 2015, του πρωτοκόλλου συνεργασίας των Προέδρων των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων του άξονα της Εγνατίας Οδού, με πολλαπλά οφέλη για την κάθε περιοχή, για την πόλη μας και για την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού», δήλωσε η κα. Βακαλοπούλου.

Η κα. Κοντούρη, μίλησε για ένα έργο που ήθελε πολλά χρόνια να το σκηνοθετήσει, ενώ έκανε λόγο για ένα έργο που γράφτηκε τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και αναφέρεται σε μια οικογένεια που ζει απομονωμένη το 1936, την περίοδο του μεσοπολέμου και πριν τον παγκόσμιο.

Το λόγο πήραν όλοι οι ηθοποιοί, μιλώντας για τους ρόλους τους και πως τους προσέγγισαν ερμηνευτικά, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στη φιλοξενία που γνώρισαν στα Γιάννενα, και την άριστη συνεργασία τους με το ΔΗΠΕΘΕ.

Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη. Δραματουργική συνεργασία: Ελένη Μολέσκη. Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, επιμέλεια κίνησης: Αγνή Παπαδέλη – Ρωσσέτου. Σύνθεση ήχων – μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος. Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη. Βοηθός σκηνοθέτη, βοηθός παραγωγής: Ελένη Μολέσκη. Βοηθός σκηνογράφου: Βενετία Νάση.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάικλ: Δημήτρης Φουρλής, Κέιτ: Γιολάντα Καπέρδα, Μάγκι: Θάλεια Γρίβα, Άγκνες: Σοφία Βούλγαρη, Ρόουζ: Λίνα Φούντογλου, Κρις: Σοφία Αντωνίου, Τζέρι: Δημήτρης Ντάσκας, Τζακ: Δημήτρης Ναζίρης. Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος.

Παραστάσεις: Φεβρουάριος – Μάρτιος. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.

Θέατρο «Καμπέρειο» – Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων:

– Ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας: httpssss://www.viva.gr/tickets/theater/kaberio-theatro/xoreuontas-stin-lounasa/

– Τηλεφωνικά, καλώντας στο 11876.

– Στα καταστήματα: Public, Seven Spot, Reload, Media Markt.

– Στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5), Καθημερινά, 9.00 π.μ.- 2.00 μ.μ.

– Στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Καθημερινές, πρωινές ώρες), στο site epirusevents.gr και στα τηλέφωνα 26510-25670 και 6972-445708).

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ – κανονικό, 7 ευρώ – μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments