Τετάρτη , 13 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών συζητήθηκε στη Δ.Κ. Ιωαννίνων  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών συζητήθηκε στη Δ.Κ. Ιωαννίνων  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, παρόντος του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΣΒΑΑ)  του Δήμου Ιωαννιτών.

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι στην ουσία ο «οδικός χάρτης» με τον οποίο θα πορευθούν τα Γιάννενα τα επόμενα χρόνια, όπως εξήγησε ο κ. Μανταλόβας.

Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος, «στο Δήμο Ιωαννιτών εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, στο οποίο θα βασιστεί μια «έξυπνη», διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών. Ένα στρατηγικό σχέδιο που αποτελεί το εργαλείο μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, όπου αξιοποιώντας αποδοτικά σύγχρονα χρηματοδοτικά μέσα, κάθε έργο, κάθε δράση, κάθε  παρέμβαση,  θα υπόκειται στο στρατηγικό σχεδιασμό αποφεύγοντας λογικές σημειακών, άναρχων, μη στοχευμένων παρεμβάσεων».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε από την πλευρά του πως «διανύουμε μια περίοδο όπου οι πόροι είναι δυσεύρετοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους σπαταλάμε χωρίς σχεδιασμό. Ο Δήμος Ιωαννιτών καλείται να απαντήσει σε παραδοσιακές και σύγχρονες προκλήσεις. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε οραματικά, με στρατηγική, και με τη λογική ότι κάθε παρέμβαση μας θα «γεννά». Θα εξυπηρετεί μια αναπτυξιακή λογική που θα έχει αποτέλεσμα, θα δημιουργεί «πλούτο» για να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων».

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων υπήρξε αναλυτική συζήτηση, ενώ από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ζητήθηκε να κατατεθούν το επόμενο διάστημα προτάσεις έργων και παρεμβάσεων, καθώς  η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Δήμο Ιωαννιτών,  αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο το οποίο μπορεί να εξελίσσεται, να συμπληρώνεται και να εξειδικεύεται, ακολουθώντας της πορεία σχεδιασμού και εξειδίκευσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ενσωματώνοντας τη «Λογική Παρέμβασης» και τους «Τύπους Δράσεων» κάθε Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Να υπενθυμίσουμε πως το Σάββατο στις 10.30 το πρωί, πρόκειται να συνεδριάσει στο συνεδριακό κέντρο του Νησιού η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, όπου ένα από τα θέματα συζήτησης, θα είναι το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments