Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Ανάκληση της εισαγγελικής δίωξης της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης, κας Δάφνης Κατσίμπα, ζητά η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου

Ανάκληση της εισαγγελικής δίωξης της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης, κας Δάφνης Κατσίμπα, ζητά η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου

Η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου προέβη στην εξής ανακοίνωση αναφορικά την ενίσχυση του ΕΣΥ και την πρόσφατη εισαγγελική δίωξη εις βάρος της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης, κας Δάφνης Κατσίμπα:

«ΝΤΡΟΠΗ κ. Μητσοτάκη και κ. Κικίλια

Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη

Τις τελευταίες ημέρες και ενώ μόνο ότι « είναι ανθρωπίνως δυνατόν» ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ για την ενίσχυση του ΕΣΥ έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορες «ιδέες» για να σωθεί η κατάσταση.

Μια από αυτές είναι το περίφημο κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ..προσέλθουν στο ΕΣΥ για 6+6 μήνες με 2000 ευρώ αμοιβή, αφορολόγητη και ακατάσχετη (sic) και μάλιστα σε αντίστοιχη θέση (επιμελητής Α, Διευθυντής κ.λπ.) ανάλογα με τα χρόνια από την λήψη ειδικότητας. Δεν «κρατιούνται» …για να φέρουν ιδιώτες στο ΕΣΥ και για να προχωρήσουν τα ΣΔΙΤ.

Αυτή η περίφημη «πρόσκληση» είναι απλά ΝΤΡΟΠΗ για την κυβέρνηση, ντροπή απέναντι στους γιατρούς του ΕΣΥ που δίνουν την μάχη και διπλή ντροπή απέναντι στους επικουρικούς γιατρούς που έβαλαν τον εαυτό τους αυτή τη δύσκολη στιγμή στη διάθεση του ΕΣΥ.

Δεύτερη ντροπή είναι η εισαγγελική δίωξη της προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης Δάφνης Κατσίμπα, επειδή κάλεσε τους γιατρούς σε συμβολική διαμαρτυρία την ημέρα τιμής στους αγώνες του Πολυτεχνείου.

Σημείωση:  Ορθή, αν και καθυστερημένη, η σύσταση οργανικών θέσεων για θέσεις ΜΕΘ στο ΠΓΝΙ, αυτό όμως δεν κρύβει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπευθύνων  που δεν προκήρυξαν ούτε μία (1)! μόνιμη θέση εντατικολόγου στην Ήπειρο.»

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...