Παρασκευή , 7 Ιουνίου 2024
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΕΤΖΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΕΤΖΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Με μια καυστική ανακοίνωση διαμαρτυρίας, η Ηπειρωτική Συσπείρωση στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει τις διώξεις των συνδικαλιστών υγειονομικών, Μιχάλη Γιαννάκου και Αφροδίτης Ρέτζιου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Ηπειρωτική Συσπείρωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις των προέδρων των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου, και των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στα δημόσια νοσοκομεία, Αφροδίτης Ρέτζιου, με βάση τον αυταρχικό νόμο-τερατούργημα 4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Παιδιά της ηπειρώτικης αποδημίας (Γιαννάκος απ’ την Άρτα και Ρέτζιου απ’ τα Γιάννινα), αναδείχτηκαν στην προεδρία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχοντας την ευθύνη της οργάνωσης των διεκδικήσεων για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο αποτελεί την υγειονομική ασπίδα του Ελληνικού λαού.

Μια τέτοια κινητοποίηση οργανώθηκε στις 24.9.2020 στο Υπουργείο Υγείας. Για αυτή τη συγκέντρωση η ΕΛ.ΑΣ. συνέταξε, ήδη, την πρώτη τρομοκρατική δικογραφία σε βάρος του Μ. Γιαννάκου, ενώ καλεί την Αφρ. Ρέτζιου για «ανωμοτί εξηγήσεις» στις 11.2.2021!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινά την εφαρμογή των αντιδραστικών διατάξεων για τις «υπαίθριες συναθροίσεις» -που θεσμοθετήθηκαν, όπως υποστήριξε, στο όνομα της προστασίας απ’ την πανδημία- σε βάρος των «ηρώων», όπως αποκαλεί προπαγανδιστικά τους υγειονομικούς, στην αντιμετώπιση της πανδημίας! Η προσχηματική επιχειρηματολογία για τη θεσμοθέτηση τέτοιων διατάξεων θρυμματίζεται με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο απ’ την εφαρμογή τους.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που η ψυχίατρος Αφρ. Ρέτζιου δέχεται την «περιποίηση» της ΕΛ.ΑΣ. Στις 17.8.2019 εφημέρευε στην Ψυχιατρική Κλινική του «Θριάσιου Νοσοκομείου». Ζήτησε από αστυνομικό φρουρό, που συνόδευε κρατούμενο ασθενή, να μην οπλοφορεί, λόγω επικινδυνότητας, μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική, όπου νοσηλεύονταν 34 ασθενείς. Η «απάντηση» ήταν η έφοδος αστυνομικών φρουρών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην κλινική για να συλλάβουν την Αφρ. Ρέτζιου!

Λόγω συγκυρίας, οι «ανωμοτί εξηγήσεις» για την Αφρ. Ρέτζιου αποτελούν το αποκορύφωμα της κυβερνητικής υποκρισίας για την πρόσκλησή της προς τις γυναίκες να καταθέσουν για τις προσβολές σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Η ίδια η κυβέρνηση εγκαλεί μια -εργαζόμενη και επιστήμονα- γυναίκα, για να φιμώσει τη φωνή της, επειδή μιλά για τα δικαιώματα όλων στην υγεία!

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση ενώνει τη φωνή της με την κραυγή των αγωνιζόμενων υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας. Καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία -με πρόσχημα την πανδημία- στερεί από εργαζόμενους και νεολαία το δικαίωμα της διαμαρτυρίας απέναντι στη δική της αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και να επιβάλει τα κελεύσματα της άρχουσας τάξης.»

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...