Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Διαδικτυακή ημερίδα για το προσφυγικό ζήτημα διοργανώνει η Διεύθυνση Συντονισμού & Επικοινωνίας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ.

Διαδικτυακή ημερίδα για το προσφυγικό ζήτημα διοργανώνει η Διεύθυνση Συντονισμού & Επικοινωνίας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του προσφυγικού ζητήματος βρέθηκε αρωγός και κύριος διαχειριστής του ζητήματος. Με σεβασμό, ευαισθησία, αξιοπρέπεια κι αλληλεγγύη επιδίωξε την βοήθεια και συμπαράσταση των ανθρώπων που βρίσκονταν σε κίνδυνο. Με το άρτια εκπαιδευμένο ιατρονοσηλευτικό του προσωπικό, με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, με την παρεχόμενη ανθρωπιστική βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη των επαγγελματιών του, επεδίωξε την επίτευξη ενός υψηλότατου επιπέδου παρεχόμενης υγειονομικής κι ανθρωπιστικής φροντίδας στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Με εμπεριστατωμένες νοσηλευτικές διεργασίες, με δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο υγειονομικής κάλυψης των δομών ενώ παράλληλα ενδυναμώθηκε το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας τόσο των ωφελούμενων εντός των δομών όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

Αποδεικνύοντας την σοβαρότητα που αναλογεί στο προσφυγικό ζήτημα, η Δ/νση Συντονισμού & Επικοινωνίας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση των σύνθετων αναγκών υγείας στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων». Η συνεχής επιμόρφωση, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η ενημέρωση σε θέματα νέων γνωστικών αντικειμένων αποτελούν για εμάς εξέχουσας σημασίας αφού στοχεύουμε όχι μόνο στο ατομικό αλλά και στο συλλογικό όφελος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Η νοσηλευτική διαχείριση των σύνθετων αναγκών υγείας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων»

  1. Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κου Αντώνιου Αυγερινού
  2. Δερματικές λοιμώξεις – χρυσίζων σταφυλόκοκκος και η σωστή διαχείρισή του (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας – Νοσηλεύτριες, κα Αικατερίνη Τσατά, κα Κωνσταντίνα Δαμηλάτη)
  3. Ψώρα η αντιμετώπιση της στο χώρο του πεδίου και η στρατηγική πρόληψης κι ελέγχου (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πάτρας – Νοσηλεύτριες, κα Χριστίνα Δήμα, κα Αγγελική Γιαννακοπούλου)
  4. Προαγωγή υγείας , ο ρόλος της ως παράγοντας πρόληψης κι ελέγχου νοσημάτων (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας – Νοσηλεύτρια, κα Ελένη Γραμματικοπούλου)
  5. Ο ρόλος του νοσηλευτή στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του Ε.Ε.Σ. στην Αγριά Βόλου (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Βόλου – Νοσηλεύτριες, κα Κλητία Γιαλαμά, κα Κυριακή Σαμίου, κα Μαρία Μοντεσάτου)
  6. Η δύναμη του ανθρωπισμού μέσα από το έργο των εθελοντών του Τομέα Υγείας (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης – Εθελοντές Τομέα Υγείας, κα Γεωργία Νταγκάλα, κος Καδίρ Ογλού Σαλί).

Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17.00- 19.00.

Δωρεάν παρακολούθηση μέσω του επίσημου καναλιού του Ε.Ε.Σ. στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCI6HcyTENwn-kBiJRFd7yLA

Δείτε Επίσης

«Πολυεπίπεδη η προσφορά και το κοινωνικό έργο των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, σχετικά με τη ...