Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ / Δράση για το κλίμα στα Ζαγοροχώρια από το Yourotrip

Δράση για το κλίμα στα Ζαγοροχώρια από το Yourotrip

9 Οργανισμοί από 8 χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Δανία) και περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν στη δράση του Yourotrip στα Ζαγοροχώρια από 11 έως 17/7.

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, μέσα από την Πανευρωπαϊκή Γιορτή εθελοντισμού και ενεργούς κινητοποίησης των νέων στην κλιματική αλλαγή “YOUth ROund TRIP for climate action” (Αρ.Πρ. 614827), φιλοδοξεί να δώσει φωνή στους νέους της Ευρώπης.

Νέοι άνθρωποι από 8 χώρες θα συγκροτήσουν Τοπικά Συμβούλια Νέων, θα συνεργαστούν και θα χαράξουν πολιτικές δράσης για το κλίμα, υποστηριζόμενοι από φορείς λήψης αποφάσεων και ενδιαφερόμενα μέρη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσω του Yourotrip, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν θετική επίδραση και να ωθήσουν την Ευρώπη προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ YONDER, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κυνήγι θησαυρού, LiveDjSet με τον Πέτρο Τριανταφύλλου, πεζοπορία, επίσκεψη σε προστατευμένες περιοχές και μνημεία της Unesco, yoga, συναυλίες.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Yonder, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Γεωπάρκο Βίκου-Αωού, Δήμος Ζαγορίου, Δήμος Νεστορίου, Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθενης

Το YOU.th RO.und TRIP. for climate action (ακρωνύμιο: YOUROTRIP) είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης Erasmus + “Υποστήριξη μεταρρυθμίσεων πολιτικής-Ευρωπαϊκή Νεολαία Μαζί”, με τον Αριθμό Συμφωνίας 614827.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους εξής φορείς:

ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ACTION AID HELLAS (AAH), COOPERATIVE D’ INITIATIVES JEUNES, SOLIDARIDAD SIN FRONTERAS NGOD-SSF, AEVA (ASSOCIATION FOR THE EDUCATION AND VALORISATION OF AVEIRO REGION), SAFE REGAN, TIMIS COUNTRY YOUTH FOUNDATION FITT, SUDWIND

Δείτε Επίσης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγραμματισμένα σεμινάρια πεδίου εκλαϊκευμένης γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου,

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, είχαν την ευκαιρία ...