Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024
Αρχική / Απασχόληση / Εκτός του νέου προγράμματος ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18-30 ετών η Περιφέρεια Ηπείρου

Εκτός του νέου προγράμματος ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18-30 ετών η Περιφέρεια Ηπείρου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρης Δημητρίου, με αφορμή τη μη περίληψη της περιφέρειας Ηπείρου στο νέο πρόγραμμα ανέργων ηλικίας 18-30 ετών, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Κύριε Διοικητά,

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων την ανακοίνωση σας για την έναρξη των αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, 3000 ανέργων ηλικίας 18-30, οι οποίοι θα αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία με 100% επιδότηση.

Διαπιστώσαμε όμως και από εκεί προκύπτει η έκπληξη μας, ότι το νέο πρόγραμμά σας απευθύνεται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Με δεδομένο ότι  στόχος του προγράμματος είναι, η ανάσχεση της ανεργίας και η προώθηση της απασχόλησης μέσω της επιδότησης της εργασίας, η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού, θεωρούμε ότι στους παραπάνω στόχους είναι,οι ανάγκες των επιχειρήσεων  και των ανέργων και  σε όσους επιχειρούν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Θα θέλαμε να  μας ενημερώσετε με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες Περιφέρειες της χώρας και γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Θεωρούμε ότι είναι μια περιοχή που καλύπτει σε κάθε επίπεδο τα κριτήρια τα οποία έχετε θέσει καθώς και τους στόχους και σας καλούμε άμεσα να επανεξετάσετε τη στόχευση του προγράμματος σας και να συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρητικά να απέχει αρκετά από την πρωτεύουσα της χώρας αλλά μέσω των δεικτών του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Υπουργείου Εργασίας έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε τις ανάγκες των επιχειρήσεων αλλά και των ανέργων για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα.»

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, ...