Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Οικονομία / ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, με το συνεχιζόμενο “Lock-Down” και την εφαρμογή του “Click-Away”, συζήτησαν η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και ο Άρης Σπέγγος, Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” και Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρη Δημητρίου, και τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Βασιλείου, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου την εβδομάδα που πέρασε.

Διαπιστώθηκε η στρατηγική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, με το συνεχιζόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων, ενώ οι καταναλωτές δεν ανταποκρίνονται στο “Click-Away”, με αποτέλεσμα ο ημερήσιος τζίρος των καταστημάτων να είναι πολύ χαμηλός.

Φαίνεται, με το μέτρο αυτό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να πλήττεται η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων και να ευνοούνται μόνο οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Απειλείται, έτσι, η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και διαφαίνεται το οριστικό κλείσιμο αρκετών από αυτές τους επόμενους μήνες.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις και τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που αφορούν στην ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε αυτή την περίοδο, στη διασφάλιση καταβολής του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους και στη διαχείριση της επιστρεπτέας προκαταβολής, με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει μελλοντικά τους ωφελούμενους. Όλα αυτά έχουν επανειλημμένα  διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την ουσιαστική στήριξη της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων και απορρίπτονται συνεχώς από τη ΝΔ.

“Στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, που θα συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των υγειονομικών συνθηκών όσο το δυνατόν πιο σύντομα και θα επιτρέψουν το άνοιγμα της αγοράς, αποτρέποντας, έτσι, τα αθρόα λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τζούφη.

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...