Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μνημόσυνο στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 από την Οργανωτική Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Μνημόσυνο στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 από την Οργανωτική Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

«Την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, η Οργανωτική Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021», σε συνεργασία με την Επιτροπή «Τιμή στο ’21», τίμησαν τη Μνήμη των ηρωικώς πεσόντων Αγωνιστών στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821, τελώντας Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

Το Μνημόσυνο τελέσθηκε μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς την 21η Φεβρουαρίου 1821 ο Βασίλειος Καραβίας εξουδετέρωσε την Οθωμανική φρουρά στο Γαλάτσι και την 22α Φεβρουάριου του 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διέβη τον ποταμό Προύθο και πέρασε στη Μολδαβία, επιχειρώντας την πρώτη επίσημη πολεμική πράξη της Επανάστασης των Ελλήνων κατά των Οθωμανών.

Την Επετειακή ομιλία εκφώνησε η κυρία Αλίκη Νάσση, εκπαιδευτικός – τέως Διευθύντρια Γυμνασίου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους κυρίες από το σύλλογο του Αγίου Θωμά, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, καθώς και άλλοι συμπολίτες μας.

Παρόντες στο Μνημόσυνο ήταν επίσης οι:

Χρήστος Γούσης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσωπώντας την Π.Ε. Πρέβεζας, Γεώργιος Νίτσας, Δημοτικός Σύμβουλος, Γεώργιος Γκούμας, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γεώργιος Τάτσης, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ., εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Τζίμας, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, Αθανάσιος Κεραμιδόγλου, Σμήναρχος ε.α. και Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Ιωάννης Γιώτης, Λοχαγός ε.α. και Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με εκτίμηση,

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO»

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...