Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗ NOVOVILLE ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗ NOVOVILLE ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκογιώργος σχετικά με την προχθεσινή αναγγελία έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville από τον Δήμο Ιωαννιτών:

«Την Τρίτη που μας πέρασε (02.02.2020) πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Novoville. Η εν λόγω πλατφόρμα αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στόχους της αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και πραγματικά χαίρομαι που ο Δήμος Ιωαννιτών μπαίνει στη μεγάλη οικογένεια των Δήμων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Στη “γειτονιά” μας οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ζίτσας ήδη την χρησιμοποιούν. Χαίρομαι που (έστω και με καθυστέρηση) ο κύριος Δήμαρχος αντελήφθη τη χρησιμότητα – χρηστικότητα αυτού του εργαλείου και του έδωσε την αρμόζουσα προσοχή. Χαιρετίζω την έναρξη λειτουργίας της, όπως είχα υποσχεθεί.

Πρόκειται για μία απλή και εύχρηστη εφαρμογή καταγραφής αιτημάτων/προβλημάτων και αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες με δυνατότητα παραγωγής αναλυτικών στατιστικών που ενισχύουν την εποπτεία. Έτσι, γίνεται ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την ενίσχυση της συμμετοχής όλων μας.

Το σημαντικότερο σημείο για την επιτυχία αυτής της εφαρμογής (όπως και κάθε ανάλογης) είναι οι άνθρωποι οι οποίοι θα υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα: οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και οι δημότες. Ο Δήμος έχει πλέον την τεχνογνωσία από τέτοιου είδους αλλαγές, μιας και η εγκατάσταση και χρήση της ΙΡΙΔΑΣ από 250+ υπαλλήλους του Δήμου, αιρετούς και συμβούλους έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το μόνο που μένει είναι όλοι μας να αγκαλιάσουμε αυτό το εγχείρημα, συμμετέχοντας ενεργά και δείχνοντας κατανόηση στις πρώτες βδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας. Είναι η ευκαιρία να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στον Δήμο Ιωαννιτών και να κάνουμε πράξη τη συμμετοχικότητα, συμβάλλοντας στη διαφάνεια και τη διάρρηξη των πελατειακών σχέσεων.

Η λήψη της εφαρμογής στα κινητά είναι πολύ απλή μέσω του συνδέσμου:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville

Είμαι βέβαιος πως η παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριου Φώτη Βάββα, θα αποτελέσει την εγγύηση για την επιτυχή λειτουργία της πλατφόρμας.

Τέλος, είμαι βέβαιος πλέον πως ο κύριος Δήμαρχος θα αντιληφθεί την χρησιμότητα και χρηστικότητα μίας νέας, αναβαθμισμένης ιστοσελίδας – πύλης ψηφιακών υπηρεσιών, σύγχρονης και εύχρηστης, αντάξιας της πόλης των Ιωαννίνων με την χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και εκτιμώ πως σύντομα θα γίνει πράξη και αυτό.

Γιάννης Λυκογιώργος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών

04.02.2020»

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διαλέξεις σε σχολεία για την φιλοζωία

Με στόχο την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας, σειρά διαλέξεων στα σχολεία της πόλης ξεκίνησε ...