Πέμπτη , 8 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Στήριξη στις επερχόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας από το Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στήριξη στις επερχόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας από το Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τους Πρόεδρους των Συλλόγων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα, καθώς και με την Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, που θα γίνουν στα δυο νοσοκομεία την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των αποφάσεων εκ μέρους των Ομοσπονδιών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι -με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ- διεκδικούν:

*Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

*Μέσα ατομικής προστασίας

*Ένταξη στα ΒΑΕ

*Χαρακτηρισμό των θανάτων εργαζομένων από κορωνοϊό ως εργατικών ατυχημάτων

*Μονιμοποίηση εκτάκτων

*Αυξήσεις στους μισθούς

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι διαχρονικά εκφράζει την αναγκαιότητα για κοινή δράση υπεράσπισης των Δημοσίων Αγαθών, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας και καλώντας τους Συλλόγους – μέλη του να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...