Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και παιδικών παιχνιδιών από το Εργατικό Κέντρο Άρτας

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και παιδικών παιχνιδιών από το Εργατικό Κέντρο Άρτας

Κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και παιδικών παιχνιδιών απηύθυνε το Εργατικό Κέντρο Άρτας με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Ένας για όλους και όλοι για έναν

Σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, εν μέσω πανδημίας και lockdown, χιλιάδες συνάδελφοι είναι άνεργοι και χωρίς κανένα εισόδημα. Πολλοί εργαζόμενοι στην Άρτα, παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος έχει διακόψει την εργασία του λόγω του κορονοϊού.

Εκφράζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους. Μπροστά στις γιορτές συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων που τα έχουν ανάγκη.

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο για προβλήματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής τους: τη δουλειά, την υγεία, την τηλεκπαίδευση των παιδιών τους, την απειλή για πλειστηριασμό του σπιτιού τους, για διακοπή ρεύματος, κ.τ.λ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους  να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Για αυτούς τους λόγους, συγκεντρώνουμε τα εξής είδη: Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κ.λπ.), όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, φρούτα, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και παιχνίδια.

Το Εργατικό Κέντρο θα είναι ανοιχτόΔευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Δεκέμβρη και ώρες 9.οο π.μ. έως 1.οο μ.μ. και το απόγευμα 5.00 μ.μ. έως 8.οο μ.μ. καθημερινά 6.00-8.30 μ.μ. και τα κεντρικά γραφεία (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος) 8 π.μ.-3 μ.μ. και 6.00-8.30 μ.μ.

Με όπλο τον αγώνα μας, τη συλλογική δράση και διεκδίκηση και με ασπίδα την ενότητα των εργαζομένων και την ταξική αλληλεγγύη κάνουμε πράξη το «Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν λύνονται τα προβλήματα μόνο με την αλληλεγγύη. Θέλουμε να μείνουμε γεροί και δυνατοί για να μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας. Γι’ αυτό δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και αντιστέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική που μας θέλει ανοργάνωτους, υποταγμένους, για να κονομάνε οι μεγαλοκαρχαρίες.

Έτσι θα συνεχίσουμε, περνώντας στην αντεπίθεση για όλα όσα μας ανήκουν, για να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Λόγω έλλειψης δικού μας μηχανισμού διανομής, η διανομή θα γίνεται μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων, μετά από σχετική συνεννόηση που προηγήθηκε.»

Δείτε Επίσης

«Πολυεπίπεδη η προσφορά και το κοινωνικό έργο των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, σχετικά με τη ...