Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024
Αρχική / Οικονομία / Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προτείνει επαναξιολόγηση της δέσμης μέτρων στήριξης του Δήμου Ιωαννιτών

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προτείνει επαναξιολόγηση της δέσμης μέτρων στήριξης του Δήμου Ιωαννιτών

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Δήμο Ιωαννιτών, σε σχέση με τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών:

«Προς:

1) Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ

2) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,κ. Δ. Παπαγεωργίου

3) Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Φ. Βάββα

Με Κοινοποίηση:

  • Παρατάξεις Δήμου Ιωαννιτών
  • Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων
  • Σωματείο Καφέ-Μπαρ
  • Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Πρόταση δέσμης μέτρων Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Σεπτεμβρίου 2020.».

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων χαιρετίζει την προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να ελαφρύνει από τα οικονομικά βάρη σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω SARS-COV-19 τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, άλλωστε έγκαιρα τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο προτάσεις μας απεστάλησαν στους αρμόδιους αντιδημάρχους, καθώς και στον Δήμαρχο κ. Μ. Ελισάφ.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι τα μέτρα είναι προτεινόμενα και θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Ιωαννιτών, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η δέσμη μέτρων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, η οποία απεστάλη και συζητήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου και του αντιδημάρχου Οικονομικών κου Φ. Βάββα στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Δυστυχώς, λόγω των δύσκολων συνθηκών και ο Δήμος Ιωαννιτών θα πρέπει να απορροφήσει τους κραδασμούς από αυτό το δύσκολο οικονομικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στους επιχειρηματίες χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα.

Θεωρούμε ότι η δέσμη των μέτρων έτσι όπως αναλύθηκε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Φώτη Βάββα θα πρέπει να επαναξιολογηθεί, να προσαρμοστεί ενδεχομένως στις οικονομικές αντοχές του Δήμου Ιωαννιτών και να υιοθετηθεί, για να μπορέσει και ο Δήμος Ιωαννιτών να προσδοκά περισσότερα έσοδα στο άμεσο μέλλον.»

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...