Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η Μαρία Τσολάκη στο Δ/Ρ: «Κανένα κρούσμα στις 5 κλειστές δομές του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου»

Η Μαρία Τσολάκη στο Δ/Ρ: «Κανένα κρούσμα στις 5 κλειστές δομές του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου»

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Μαρία Τσολάκη, σε συνέντευξη που έδωσε στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών με τη Βίκυ Μιχέλη», τονίζει εμφατικά ότι θα έπρεπε ήδη να έχει περιοριστεί η πόλη των Ιωαννίνων, σύμφωνα πάντα με την προσωπική της άποψη.

Εξέφρασε δε το παράπονό της, αντίστοιχο με αυτό του καθηγητή παθολογίας και Υπεύθυνου των Μονάδων Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων του ΠΓΝΙ, κ. Χαράλαμπου Μηλιώνη, για τη μη έγκαιρη ειδοποίηση-πρόσκληση των υπευθύνων του Κέντρου Πρόνοιας στην τελευταία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί, οπότε και πάρθηκαν οι αποφάσεις για τα έκτακτα μέτρα που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και τώρα.

Επεσήμανε ότι το Κέντρο Πρόνοιας από την πλευρά του διενεργεί εντατικούς και αιφνίδιους ελέγχους στις 5 κλειστές δομές του, καθώς το υπάρχον προσωπικό καλείται να παρέχει φροντίδα σε ανθρώπους που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικής ωφέλειας του ΟΑΕΔ πρέπει πρώτα να αποκτήσουν την ανάλογη εμπειρία για να μπορούν να συνδράμουν σημαντικά.

Απέδωσε επίσης τα εύσημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την πολύτιμη σύμβολή του -χωρίς την οποία η απουσία θετικών κρουσμάτων στις 5 κλειστές δομές του Κέντρου Πρόνοιας μέχρι στιγμής θα ήταν πρακτικά ανέφικτη- μέσω της διενέργειας τακτικών τεστ, παρά το φόρτο εργασίας του υγειονομικού προσωπικού, διότι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο «εχθρός» είναι αόρατος, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστεί οπουδήποτε και δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Παρέμβαση του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ , στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ ” , με αφορμή σχόλιο για την αφίσα της

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Παρέμβαση στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”,(Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων. ...