Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Γ.Καραγιάννης(ΣΥΡΙΖΑ):Αναγκαία η Στήριξη των Μελισσοκόμων του Νομού Ιωαννίνων

Γ.Καραγιάννης(ΣΥΡΙΖΑ):Αναγκαία η Στήριξη των Μελισσοκόμων του Νομού Ιωαννίνων

ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ

 Από:Γιώργος Γκόντζος

Στα πλαίσια της πρώτης γιορτής μελιού στα Γιάννενα, ο βουλευτής κ. Γιάννης Καραγιάννης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων “Ο Αρισταίος” κ. Αναστάσιο Ποντίκη, μέλη του Δ.Σ. και εκθέτες μελισσοκόμους παραγωγούς.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα των μελισσοκόμων της περιοχής με κυριότερα τη μη έκδοση κάρτας παραγωγού για νέους μελισσοκόμους, την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων που καταστρέφει μεγάλους πληθυσμούς μελισσών, την Ελληνοποίηση εισαγόμενου μελιού και την έλλειψη σύγχρονων μεθόδων προώθησης.

Ο κ.Γ. Καραγιάννης επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη προσπάθεια της μελισσοκομίας στην περιοχή, είτε με τη μορφή επιχείρησης του χώρου της κοινωνικής οικονομίας είτε με τη μορφήclusters, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, τη διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της περιόδου 2014-2020 και την αναγκαία στροφή, λόγω υψηλής ποιότητας προϊόντος, στην εξωστρέφεια.

Δείτε Επίσης

Μ.Τζούφη-Η κυβέρνηση της ΝΔ επιφυλάσσει μια δεινή πραγματικότητα.Η μη-αντιστοίχιση ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ ναρκοθετεί τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.Προτάσεις για τον δήμο Πωγωνίου

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ , με αφορμή επίκαιρα θέματα , αναφορά σε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of