Δευτέρα , 23 Μαΐου 2022
Αρχική / Διεθνή Νέα / Δαμασκός: 18 νεκροί και 100 τραυματίες σε αεροπορικές επιδρομές

Δαμασκός: 18 νεκροί και 100 τραυματίες σε αεροπορικές επιδρομές

Επίθεση της Συριακής κυβέρνησης κατά των ανταρτών

airstrike-syria

Αεροπορικές επιδρομές της Συριακής κυβέρνησης κατά των ανταρτών που ελέγχουν την Δαμασκό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 18 άμαχοι και να τραυματιστούν ακόμη 100, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Οι πληροφορίες μεταφέρονται από μια μη κυβερνητική οργάνωση και ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί του πεδίου.

Αυτά τα νέα θύματα ανακοινώνονται την ημέρα που η συριακή σύγκρουση μπήκε στον πέμπτο χρόνο της, αφού έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε περισσότερους από 215.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον τέσσερις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην Ντούμα, ένα προπύργιο των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού. Το Παρατηρητήριο εκτιμά πως ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των τραυματιών.

Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου εκατό τραυματίες σε νοσοκομεία εκστρατείας, πολλοί από τους οποίους έκλαιγαν και ρωτούσαν νέα για τους οικείους τους.

Δύο κοριτσάκια, τα μόνα που επέζησαν από τις οικογένειές τους, ήταν καθισμένα με απλανές βλέμμα πάνω σε κρεβάτια ενώ άλλα τραυματισμένα παιδιά βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ ή έκλαιγαν, με συγγενείς τους να προσπαθούν να τα παρηγορήσουν.

Πολλοί άνθρωποι είναι ακόμη θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο κόσμος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στα καταφύγια και κανένας δεν τολμά να βγει.

Η πόλη της Ντούμα βρίσκεται στην περιφέρεια της ανατολικής Γούτα, η οποία θεωρείται δεξαμενή της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και βομβαρδίζεται εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Η ασφυκτική πολιορκία ορισμένων ζωνών από τον στρατό έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments