Παρασκευή , 18 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δημοπρατείται  και νέο έργο (προϋπολογισμού 8,69 εκ. ευρώ) για  κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε οικισμούς της Άρτας

Δημοπρατείται  και νέο έργο (προϋπολογισμού 8,69 εκ. ευρώ) για  κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε οικισμούς της Άρτας

περιφ-ηπειρου4

 Τη δημοπράτηση ενός ακόμη περιβαλλοντικού έργου για οικισμούς της Άρτας, ενέκρινε   η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για τα δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Οικισμών Ρόκκας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, με συνολικό προϋπολογισμό προϋπολογισμού 8.690.000 ευρώ. Το έργο, όπως και τα άλλα τέσσερα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί με προηγούμενες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, προωθούνται με τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, ως εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε τα εξής:

“Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν  την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων οικισμών της Άρτας και θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος  της  και ιδίως του Αμβρακικού Κόλπου. Έχει γίνει οργανωμένη και συστηματική εργασία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα έργων που προωθείται στην Άρτα, είναι και τα πρώτα σε όλη τη χώρα που  δρομολογήθηκαν προς υλοποίηση στον άξονα Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής, του νέου ΕΣΠΑ. Με τα έργα αυτά, αλλά και όσα ήδη υλοποιήθηκαν ή και πρόκειται να υλοποιηθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια, θα πετύχουμε έναν από τους βασικούς μας προγραμματικούς στόχους, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος στο σύνολο του παράκτιου μετώπου (και όχι μόνο) της Ηπείρου, που θα αναβαθμίσει παράλληλα και το τουριστικό προϊόν μας, επίσης που αποτελεί μια από τις βασικές στοχεύσεις μας”.

 

Δείτε Επίσης

Θετικές γνώμοδοτήσεις από την ΕΥΔ Ηπείρου για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και τον εργαστηριακό εξοπλισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τη θετική της γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of