Σάββατο , 10 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ο «σουλτάνος» Ερντογάν ξαναχτύπησε

Ο «σουλτάνος» Ερντογάν ξαναχτύπησε

Αστυνομικοί με κοστούμια της Οθωμανικής Εποχής υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Τουρκίας

erdogan

Συνεχίζοντας τη νέα τάση που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατοικεί, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιαλτσίν Ακντογκάν έγιναν δεκτοί σήμερα από αστυνομικούς οι οποίοι ήταν ντυμένοι με κοστούμια της Οθωμανικής Εποχής.

«Ελπίζω ο οργανισμός ασφαλείας μας, που τον ακολουθεί μια λαμπρή παράδοση, να γιορτάσει πολλές περισσότερες επετείους. Είθε ο Θεός να τους προστατεύει», έγραψε ο Ακντογκάν σήμερα στο Twitter και κοινοποίησε μία φωτογραφία με τους αστυνομικούς ντυμέτους με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίδειξη δύναμης του Ερντογάν είχε γίνει για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο ίδιος υποδεχόμενος τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς στην Άγκυρα, φρόντισε να δείξει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ποια είναι η άποψη που έχει για την χώρα του αλλά και πόσο μπορεί να προχωρήσει την ιδέα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού.

Δεκαέξι άνδρες ντυμένοι με πολεμικές στολές που παρέπεμπαν στην εξέλιξη του τουρκικού λαού, από τους Σελτζούκους, τους Ογούζους και τους Οθωμανούς, με προφανή σκοπό να προβάλει την ιστορία της χώρας του θυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι σημέρα τυχαία μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αφού ιστορικά αντλεί τη δύναμή της από μια τεράστια αυτοκρατορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των αστυνομικών στην Οθωμανική Αστυνομία σήμερα, βρέθηκαν άντρες ντυμένοι ως «γενίτσαροι», μια δύναμη που κατηργησε ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β το 1826.
erdogan4

erdogan3

erdogan2

erdogan1

 

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments