Τρίτη , 6 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεργασία του ελληνογερμανικού με το επιμελητήριο Ιωαννίνων

Συνεργασία του ελληνογερμανικού με το επιμελητήριο Ιωαννίνων

Διεξοδική συζήτηση είχε σήμερα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Πρόεδρος κος Δ.Δημητρίου με τον Διευθυντή Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του  Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κο Matthias Hoffman καθώς και με Γερμανό επενδυτή από τον χώρο της τεχνολογίας και συνομίλησαν για αρκετή ώρα για την γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της περιοχής .

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση,τον αριθμό των επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων στον χώρο της τεχνολογίας ενώ σημείωσαν πως η Γερμανική εταιρία είναι σε διαδικασία τελικής απόφασης για τη δημιουργία τμήματος της στα Ιωάννινα. Ο Γερμανός επιχειρηματίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποιότητα και την εξειδίκευση  των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό τον κλάδο και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου, πως στόχος της εταιρίας είναι και η επένδυση στο προσωπικό στο οποίο δίνουν μεγάλη βαρύτητα .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κος Δ.Δημητρίου κατέστησε σαφές πως τα Ιωάννινα βρίσκονται σε ένα κομβικό σημείο της χώρας και πλέον έχουν φύγει από τον άξονα της απομόνωσης αφού τα νέα οδικά δίκτυα τα καταστούν προσβάσιμα από κάθε περιοχή της χώρας αλλά και από χώρες του εξωτερικού, ενώ σημείωσε πως συνδέονται με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε πολύ  λιγότερο από μια ώρα.Οι τρείς τους συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν την επικοινωνία ενώ ο Διευθυντής του Παραρτήματος  Βορείου Ελλάδος τόνισε, πως ήταν μια πρώτη συνάντηση και πως θα ακολουθήσουν και άλλες με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τον ενημέρωσε για το Φεστιβάλ Τεχνολογίας αλλά και Γαστρονομίας το οποίο θα διοργανωθεί από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων τους επόμενους μήνες .

Δείτε Επίσης

Βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας, για το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Ελεούσας, με θέμα τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ-Μιλούν ο διευθυντής , ο υπεύθυνος δάσκαλος και οι μαθητές -τριες.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Η επιλογή  του  θέματος εξαιρετική.Η συλλογική  προσπάθεια υποδειγματική.Και  η “ανταμοιβή” που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments